Байден оголосив про виділення нового пакета допомоги Україні на $800 мільйонів

Байден оголосив про виділення нового пакета допомоги Україні на $800 мільйонів

Укрінформ
Адміністрація США виділила додаткові $800 мільйонів у якості допомоги Україні для посилення її обороноздатності в умовах протистояння російській збройній агресії.

Про це заявив у четвер президент США Джо Байден під час виступу в Білому домі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми не завжди можемо афішувати все, що робимо з нашими партнерами на підтримку України в її боротьбі за свободу, але перефразовуючи відомий вислів Тедді Рузвельта, іноді ми говоритимемо тихо, але носитимемо із собою великий спис (javeline – англ.), бо ми також надсилаємо їх (протитанкових систем «Джавелін» - ред.) дуже багато», – заявив у цьому зв’язку президент США.

За його словами, новий пакет допомоги Україні, серед іншого, включатиме важке артилерійське озброєння, у тому числі десятки гаубиць та боєприпасів до них, а також тактичні безпілотники. Байден підкреслив, що Сполучені Штати та союзні держави діють швидко, щоби надати українським силам зброю для захисту.

Читайте також: Байден каже, що єдність НАТО стала несподіванкою для путіна

Водночас він повідомив, що поспілкувався в четвер з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем, який перебуває зараз з візитом у Вашингтоні. Байден зазначив, що провів з ним «гарну дискусію», у тому числі про підтримку України та протистояння російській агресії.

«Ми також говорили про те, щоби триматися разом – з точки зору Європи, Європейського Союзу та інших (країн – ред.) – у наших зусиллях зупинити жорстокість Путіна», - наголосив Байден.

Крім того, президент заявив, що наступного тижня звернеться з офіційним запитом до Конгресу США щодо схвалення нового масштабного пакета фінансування з метою допомоги Україні. Він висловив очікування, що Конгрес затвердить цей запит швидко.

«Для того, щоби підтримувати Україну під час цієї битви, наступного тижня мені доведеться надіслати до Конгресу додатковий бюджетний запит, щоби забезпечити безперебійний потік зброї та боєприпасів хоробрим українським бійцям та продовжувати економічну допомогу українському народові», – наголосив президент США.

У цьому зв’язку він подякував американським платникам податків і військовим за їхній внесок на підтримку України.

Читайте також: Іспанія відправила Україні нову партію військової допомоги

Як повідомляв Укрінформ, лише 13 квітня адміністрація США виділила черговий масштабний пакет оборонної допомоги Україні. Він також передбачав підтримку засобами безпеки й оборони на загальну суму $800 мільйонів. За повідомленнями Пентагону, більшість літаків з озброєнням і технікою для України вже прибули в Європу.

 Фото: The Washington Post

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-