США виділили Україні додаткові $800 мільйонів оборонної допомоги – Байден

США виділили Україні додаткові $800 мільйонів оборонної допомоги – Байден

Укрінформ
Адміністрація президента США Джо Байдена ухвалила додатковий пакет допомоги Україні у сфері безпеки й оборони на загальну суму $800 мільйонів з метою зміцнення можливостей країни захищатися від російської агресії.

Про це йдеться в офіційній заяві глави Білого дому за результатами його розмови президентом Володимиром Зеленським, передає Укрінформ.

«Я щойно розмовляв з президентом Зеленським і поділився з ним у розмові, що моя адміністрація затверджує ще $800 мільйонів доларів США на поставки Україні зброї, боєприпасів та іншої допомоги у сфері безпеки», - заявив у цьому зв’язку президент Байден.

Новий пакет допомоги містить «велику кількість високоефективних систем озброєння», які США уже надавали, а також нові засоби, адаптовані до нового наступу росії, який може відбутися ближчим часом на сході України.

Читайте також: Рішення США надати $500 мільйонів є важливим кроком для підтримки України – Марченко

«Ці нові засоби включають артилерійські системи, артилерійські снаряди та бронетранспортери. Я також схвалив передачу (Україні – ред.) додаткових гелікоптерів. Крім того, ми продовжуємо сприяти передачі значних сил та засобів з боку наших союзників і партнерів по всьому світу», - зауважив Президент США.

Він підкреслив, що стабільні поставки зброї Україні стали вирішальним чинником у її підтримці в умовах російського вторгнення та сприяли провалу цілей путіна в Україні, які він планував на початку.

Читайте також: Пентагон проведе нараду з топвиробниками зброї у США для підтримки України – ЗМІ

«Я запевнив Президента Зеленського, що американський народ продовжить стояти разом з хоробрим українським народом у його боротьбі за свободу»,- зазначив Президент США.

Як повідомляв Укрінформ, розмова Президентів США й України відбулася в середу, 13 квітня. Сторони, зокрема, дали оцінку російським воєнним злочинам, обговорили додатковий пакет оборонної допомоги та можливої макрофінансової підтримки України. Крім того, лідери домовилися про посилення санкцій проти росії.

Фото: The Washington Post

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-