Рішення США надати $500 мільйонів є важливим кроком для підтримки України – Марченко

Рішення США надати $500 мільйонів є важливим кроком для підтримки України – Марченко

Укрінформ
Рішення США надати Україні грантову допомогу у розмірі 500 млн дол. для фінансування держбюджету є важливим кроком для підтримки України на тлі російської агресії. 

На цьому наголосив міністр фінансів Сергій Марченко під час онлайн-зустрічі з Першим заступником Міністра фінансів США Воллі Адеємо, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу українського міністерства. 

«Рішення Сполучених Штатів щодо надання Україні грантової допомоги у розмірі 500 млн. дол. США для фінансування державного бюджету є важливим кроком для підтримки України на фоні повномасштабної збройної агресії російської федерації», - зазнав міністр.  

Читайте також: Рада ЄС збільшила обсяг військової допомоги Україні до €1,5 мільярда

Також сторони обговорили наявні інструменти фінансової підтримки України, в тому числі нещодавно анонсований Міжнародним валютним фондом адміністративний рахунок для зарахування коштів від країн-донорів та міжнародних фінансових організацій.

Представники Казначейства Сполучених Штатів запевнили українських колег в готовності і надалі підтримувати Україну в боротьбі проти агресії російської федерації. 

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати наприкінці березня пообіцяли надати уряду України пряму бюджетну допомогу в розмірі 500 мільйонів доларів – на додаток до підтримки в оборонній та гуманітарній сферах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-