Пентагон проведе нараду з топвиробниками зброї у США для підтримки України – ЗМІ

Пентагон проведе нараду з топвиробниками зброї у США для підтримки України – ЗМІ

Укрінформ
Пентагон скликає у середу зустріч за участю лідерів восьми найбільших виробників зброї США, щоб обговорити здатність підтримати Україну у затяжній війні з росією.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN з посиланням на слова представника Міноборони США та представника сфери озброєння.

На закритій зустрічі зберуться, зокрема, представники General Dynamics, Lockheed Martin та інші. Вони обговорять пропозиції щодо пришвидшення виробництва поточних та розробки нових систем, які мають ключове значення для допомоги Міністерству оборони України та союзникам США, повідомив представник Пентагону.

Читайте також: США прагнуть перемоги України та роблять для цього все можливе – Пентагон

За його словами, підрядникам повідомили, що основну увагу під час зустрічі приділять «спроможності галузі» підтримати Україну, якщо війна затягнеться на кілька років. Він зазначив, що сенс полягає в тому, що влада США нібито «передбачає, що це буде багаторічна робота» за сценарію, у разі якого Україна не зможе безпечно виробляти зброю на своїй території.

Водночас, сказав співрозмовник, підрядники, ймовірно, розкажуть про серйозні проблеми, з якими все ще стикається оборонне виробництво в США, включно з актуальними проблемами з ланцюжком постачання та нестачею доступної робочої сили. Це обмежує оборонні виробничі потужності, оскільки збільшення видатків на оборону в бюджеті США та контракти України «суперничають за виробничі потужності», наголосив чиновник.

Читайте також: Сполучені Штати відправили ЗСУ більшу частину допомоги з пакета на $800 мільйонів – Пентагон

Сполучені Штати вже надали понад 2,4 млрд дол. на допомогу Україні у сфері безпеки з моменту приходу до влади адміністрації Джо Байдена, у тому числі понад 1,7 млрд дол. з початку вторгнення росії в Україну 24 лютого.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-