Байден анонсував $500 мільйонів прямої економічної допомоги Україні

Байден анонсував $500 мільйонів прямої економічної допомоги Україні

Укрінформ
Президент США Джо Байден заявив, що американський уряд має намір виділити Україні додаткові $500 мільйонів для підтримки економіки України в період війни, а також для забезпечення соціальних виплат.

Про це він сказав у четвер під час виступу в Білому домі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Крім посилення опору України на полі бою, ми демонструємо також нашу підтримку людям в Україні. Сьогодні Сполучені Штати оголошують, що ми маємо намір виділити додатково $500 мільйонів прямої економічної допомоги українському уряду», – заявив глава Білого дому.

За його словами, цей пакет буде призначений для стабілізації економіки України, підтримки громад, спустошених російським наступом, а також оплати праці тим, хто в умовах війни продовжує забезпечувати надання основних послуг.

Крім того, Байден анонсував запровадження нової ініціативи підтримки українців, які прагнуть приїхати до США з охопленої війною України.

«Я оголошую програму «Об’єднайтеся задля України», нову програму, що дозволить українцям, які шукають притулку, приїхати безпосередньо з Європи до США», - заявив Байден.

Читайте також: Байден узгодив зі світовими лідерами подальшу підтримку України – Білий дім

Ця програма доповнить можливості легального перебування громадян України у США, включно з наданням міграційних віз та оформленням статусу біженців. Для цього мігранти повинні мати американського спонсора, зокрема сім’ю чи неурядову організацію.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 21 квітня, президент США Джо Байден оголосив про виділення чергового траншу оборонної допомоги Україні на суму $800 мільйонів. Новий пакет, серед іншого, включатиме важке артилерійське озброєння, у тому числі десятки гаубиць та боєприпасів до них, а також тактичні безпілотники.

Фото: The Washington Post

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-