Україні потрібне важке озброєння та фінансова підтримка Заходу – Шмигаль

Україні потрібне важке озброєння та фінансова підтримка Заходу – Шмигаль

Укрінформ
Україні потрібне важке озброєння та бюджетна підтримка Заходу.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у колонці Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля для видання Financial Times, переклад якої оприлюднений на Урядовому порталі.

«Від наших союзників на заході ми просимо: важке озброєння для української армії; нові санкції для російської економіки; фінансування для українського бюджету», - написав Шмигаль.

Він навів дані Служби досліджень Конгресу США, які показали, що з 2014 року США надало Україні військової допомоги на 4 млрд доларів. Основна частина цієї суми надана адміністрацією Джозефа Байдена вже після початку російського вторгнення.

«Український народ вдячний за те, що Білий дім готовий реагувати на ті загрози, які несе росія всьому світові. На жаль, поки підтримки заходу недостатньо, аби звільнити та розблокувати всі українські міста, зокрема Маріуполь. Нам потрібно набагато більше зброї від наших союзників. Україна готова битися і без цієї зброї, але така зброя може врятувати тисячі життів», - підкреслив глава уряду.

Прем’єр-міністр зазначив, що санкції проти росії так само наближають мир. На його переконання, дефолт рф за зовнішніми зобов'язаннями є лише питанням часу, але санкції треба посилювати й оновлювати, аби закривати лазівки. Так само необхідно впроваджувати і вторинні санкції, аби продемонструвати всьому світу, що такі випадки агресії не будуть толеруватися на Заході.

«Нафтове та сировинне ембарго, обмеження проти всього російського банківського сектору – це те, що потрібно зробити прямо зараз. Попри всі санкції, росія продовжує заробляти десятки мільярдів доларів на експорті своїх сировинних товарів. Ці кошти йдуть на фінансування бомб і снарядів, які накривають українські міста. Так само як і податки, що західні компанії платять в росії. Сірої зони більше немає. Ви або залишаєтесь в росії і фінансуєте вбивства українських дітей та жінок, або ви йдете з цього ринку, як це вже зробили більш як 600 міжнародних компаній», - написав Шмигаль.

Читайте також: Байден оголосив про виділення нового пакета допомоги Україні на $800 мільйонів

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-