Шмигаль на зустрічі з Блінкеном закликав відключити від SWIFT усі російські банки

Шмигаль на зустрічі з Блінкеном закликав відключити від SWIFT усі російські банки

Фото
Укрінформ
Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль на зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном закликав відключити від SWIFT усі російські банки та визнати рф країною - спонсором тероризму.

Як передає Укрінформ, про це глава українського уряду повідомив у Телеграмі.

«Спільно зі США будемо посилено координувати санкційну політику. Під час зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном закликав відключити від SWIFT абсолютно всі російські банки, а також визнати росію країною - спонсором тероризму. Це буде потужний політичний сигнал для всього світу», - написав Шмигаль.

Глава уряду висловив сподівання, що США дипломатично та економічно сприятимуть реалізації європейської перспективи України та вступу до ЄС.

Шмигаль провів зустріч із Блінкеном / Фото: Урядовий портал

«Держсекретар запевнив, що США продовжать максимально підтримувати Україну та будуть і надалі активно координувати свої дії з європейськими союзниками, аби посилити тиск на росію», - зазначив Шмигаль.

Він також  повідомив, що обговорив з Блінкеном підтримку України та українців.

«Під час зустрічі наголосив: санкції, фінанси та зброя - ключові складові перемоги України. Рівень допомоги США у цьому складно переоцінити», - додав Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль обговорив із міністром транспорту США відновлення української інфраструктури

За словами глави уряду, він розповів Блінкену, як героїчно ЗСУ протистоять російській навалі.

«Наша армія показала високий рівень професіоналізму, у тому числі завдяки навчанням із європейськими та американськими колегами в минулі роки. Підкреслив, що необхідно продовжити цю добру традицію. Поінформував партнерів, що Україна потребує сучасної зброї, щоб захистити наших людей», - уточнив Прем'єр-міністр.

Також глава уряду розповів держсекретарю про злочини російських військових проти цивільного населення, про обстріли та руйнування житла людей.

«Розраховуємо на підтримку США у фінансуванні гуманітарних та соціальних програм», - наголосив він.

Читайте також: USAID може стати надійним партнером України у підтримці населення - Шмигаль

Крім того, сторони порушили питання продуктової безпеки у світі, адже росія, блокуючи українські порти, провокує кризу в багатьох країнах, і цим діям необхідно дати гідну відповідь.

Шмигаль зазначив, що під час кожної зустрічі з американськими партнерами українська делегація відчуває неймовірну підтримку: «Абсолютно всі, з ким зустрівся у Вашингтоні, вірять у нашу перемогу. Цивілізований світ об’єднався навколо України й українців, тому ми обов’язково переможемо».

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль 21- 22 квітня перебуває з робочим візитом у Вашингтоні. Він бере участь у засіданні міністерського рівня в межах The 2022 Spring Meetings Міжнародного валютного фонду та Світового банку.

Глава уряду також проводить зустрічі з представниками Конгресу, керівниками міжнародних фінансових і гуманітарних організацій, міністрами США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-