Економіка на «воєнних рейках»: Шмигаль розповів про гроші для армії, посівну та пенсії

Економіка на «воєнних рейках»: Шмигаль розповів про гроші для армії, посівну та пенсії

Відео
Укрінформ
Українці нині мають працювати невтомно, щоб залишатися вільними на своїй землі.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у відеозверненні, передає Укрінформ.

«Ми маємо працювати невтомно. Кожен на своєму місці робити все, аби наблизити перемогу, аби залишатися вільними на своїй землі. Кабінет Міністрів України продовжує свою роботу. Ми перезапустили економіку і поставили її на воєнні рейки», - зазначив Шмигаль.

Він нагадав основні нововведення та результати минулого тижня. Так, 73 млрд грн направили в резервний фонд, аби оперативно забезпечувати армію всім необхідним. Були скорочені витрати на Верховну Раду, Кабмін, суддів, прокурорів. «Повністю виплатили проіндексовані пенсії за березень усім пенсіонерам. Авансом за квітень зробили виплати для прифронтових регіонів. Успішно реалізували програму виплат по 6,5 тис. гривень усім, хто втратив роботу. Заявки надійшли від 5 млн людей. Більшість кошти вже отримали, інші отримають найближчим часом», - сказав Прем’єр.

Читайте також: Шмигаль назвав джерела відновлення України - репарації, майно рф та допомога партнерів

Окрім того, додав він, влада розпочала програму підтримки вимушених переселенців. Запустили в "Дії" можливість подавати інформацію про зруйноване житло, затвердили порядок підрахунку всіх збитків, який складається з 15 напрямків: від збитків по майну та інфраструктурі до збитків підприємств та економіки загалом.

Також, зазначив Прем'єр-міністр, почали посівну. Зараз вона йде майже по всіх регіонах країни. Насіння, добрива, паливо є. Держава надала аграріям фінансування на понад 20 млрд грн. Кредити всім під 0%.

Читайте також: Влада робить акцент на підтримку українського виробника через держзамовлення - Шмигаль

За словами очільника уряду, розпочали програму закупівлі продуктових наборів для їх подальшої безкоштовної роздачі людям у прифронтових містах. «Практично все купуємо в українського виробника. Завантажуємо замовленнями нашу харчову промисловість. Продовжили допомагати з релокацією українським виробничим підприємствам. Майже 1,5 тисячі заявок отримали. Більше 100 підприємств уже переїхали і працюють», - сказав він.

Влада сформувала нові логістичні маршрути для максимально можливого відновлення українського експорту. Нині шукає нові можливості та створює нову інфраструктуру на кордонах. Більше 150 тис. бізнесів уже переходять на нову систему оподаткування — 2% з обороту.

Читайте також: План економічного відродження України вже у Зеленського на столі - ОП

«За останній тиждень маємо нові домовленості про підтримку від іноземних партнерів на суму ще близько 1 млрд доларів. Черг на митниці для ввезення товарів більше немає. Вся гуманітарна допомога оформлюється за 10 хвилин», - додав Прем'єр-міністр.

24 лютого президент рф путін розпочав масштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-