Шмигаль назвав джерела відновлення України - репарації, майно рф та допомога партнерів

Шмигаль назвав джерела відновлення України - репарації, майно рф та допомога партнерів

Укрінформ
Україна відновлюватиметься після війни з трьох джерел - репарації та конфісковане майно росії, допомога західних партнерів.

Про це в інтерв’ю НВ заявив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Укрінформ.

"Три джерела. Це заморожені кошти росії, тобто їхня конфіскація та репарація. Друге, аналогічно, це російське майно. Третє — це кошти західних партнерів. Уже сьогодні ми ведемо перемовини про створення фонду відновлення. Ми вже отримали більше $3 млрд. Це перший крок до того, щоб наповнювати бюджет, виконувати наші зобов’язання", - сказав Шмигаль.

Читайте також: В областях бойових дій розташовані підприємства, які давали більш як 50% ВВП - Шмигаль

За його словами, поки йдеться про щоденні витрати, які має нести держава на оборону, на виконання своїх соціальних зобов’язань, на забезпечення країни харчуванням. Усе решта відновлення звичайно буде після завершення війни — це вже наступний крок, але вже сьогодні до нього готується Україна разом з партнерами.

Як повідомлялося, раніше Шмигаль заявив, що Україна вже отримала понад 3 млрд доларів міжнародної фінансової підтримки, ще про 10 млрд доларів ведуться переговори.

Читайте також: Прямі втрати України від війни становлять $565 мільярдів – Мінекономіки

24 лютого президент рф путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-