Україна зможе відновити до 80% довоєнних обсягів експорту — Прем'єр

Україна зможе відновити до 80% довоєнних обсягів експорту — Прем'єр

Укрінформ
В Україні вже частково відновився експорт, його обсяги будуть зростати. Очікується, що найближчим часом будуть забезпечені можливості досягти до 80% обсягів довоєнних експортних операцій.

Про це в інтерв’ю НВ заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає Укрінформ.

За його словами, майже 90% українського експорту зернових, руди, інших великогабаритних товарів йшли через морські порти, а наразі порти заблоковані.

«Сьогодні ми спільно з нашими партнерами шукаємо альтернативні шляхи налагодження експорту. Не хочу наперед їх відкривати, але є як мінімум три альтернативних варіанти і частково експорт уже відбувається. Ми будемо нарощувати об'єм, і я практично переконаний, що на 80% від обсягів ми забезпечимо можливість здійснювати експорт», — зазначив Прем'єр-міністр.

Читайте також: В областях бойових дій розташовані підприємства, які давали більш як 50% ВВП - Шмигаль

Він додав, що наразі на українських зерносховищах, на елеваторах, на складах накопичилась надзвичайно велика кількість зернових, які мали бути експортовані до серпня.

«Експорт наявних надлишків зернових дасть нам $ 7−10 млрд», — підкреслив Шмигаль.

Як повідомлялося, через агресію росії експорт українських товарів у березні скоротився вдвічі, імпорт – більш як утричі. У березні Україна експортувала 5,97 млн тонн продукції на суму 2,7 млрд дол. Тоді як у лютому держава експортувала 13,1 млн тонн товарів вартістю 5,3 млрд дол. Наразі головними статтями експорту є руди, кукурудза, феросплави та олія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-