У січні вплив агресії РФ на економіку України став помітніший - Шмигаль

У січні вплив агресії РФ на економіку України став помітніший - Шмигаль

Укрінформ
У січні вплив ескалації агресії РФ щодо України на економіку став більш помітний.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав під час спільної з віцепрезидентом Європейської Комісії Валдісом Домбровскісом заяви для преси, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ескалація агресії й така особлива увага до цього питання вплинули і впливають на економічну ситуацію, попри те, що ми позитивно із багатьма рекордними цифрами і по ВВП, і по наповненню бюджету завершили минулий рік. Зараз, протягом січня, дійсно спостерігається вихід нерезидентів з українських цінних паперів. Дійсно є тиск на валютний курс. Всі ці речі, безумовно, обумовлені єдиним чинником – напруженням ескалації зі сторони РФ",- сказав Шмигаль.

За його словами, Україна розуміє складність ситуації, тому звертається до своїх міжнародних партнерів за допомогою. І отримує її, за що дуже вдячна. Допомога є як зі сторони Європи, так і з боку США, підкреслив Прем’єр.

Читайте також: Макрофінансова допомога ЄС Україні є сигналом інвесторам, що немає чого лякатися - Домбровскіс

"Вона (допомога – ред.) буде сприяти тому що виконання бюджету, його наповнення буде повністю виконуватися. Ми над цим працюємо",- запевнив глава уряду.

Як повідомлялося, єврокомісар Валдіс Домбровскіс у понеділок, 31 січня, перебуває з візитом в Києві.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-