Україна отримає €600 мільйонів - Шмигаль подякував ЄС за допомогу

Україна отримає €600 мільйонів - Шмигаль подякував ЄС за допомогу

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль подякував Європейському Союзу за виділення другого траншу макрофінансової допомоги в розмірі 600 млн євро.

Як передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал, про це Шмигаль сказав під час виступу на 23-му Саміті Україна — Європейський Союз.

«Ми дуже цінуємо підтримку ЄС у цей складний час трансформацій в Україні, які відбуваються на тлі викликів, спричинених пандемією, а також агресії з боку Російської Федерації», — відзначив Прем’єр-міністр України.

Читайте також: Євросоюз та Україна посилять політичну та економічну співпрацю - саміт Україна-ЄС

Шмигаль заявив, що євроінтеграція для України є цивілізаційним вибором, та підкреслив, що співпраця з ЄС та міжнародними фінансовими організаціями — важливий індикатор правильного вектору руху нашої держави

«Євроінтеграція для України — це цивілізаційний вибір та водночас дуже практичний інструмент, який дозволяє імплементувати найкращі європейські правила та практики, які напрацьовувалися роками», — зазначив Прем'єр.

Шмигаль зауважив, що пріоритетом уряду залишається робота в напрямку інтеграції найкращих європейських практик в межах так званих п'яти безвізів: митного, авіаційного, цифрового, енергетичного й промислового.

Читайте також: Україні треба близько 300 мільярдів на енергомодернізацію - Зеленський

Прем’єр-міністр висловив сподівання, що результати 23-го Саміту стануть важливим сигналом зміцнення двостороннього партнерства та продемонструють готовність рухатися далі з реалізації амбітного порядку денного відносин Україна — ЄС.

Як повідомлялося, у вівторок у Києві відбувся 23-й саміт Україна — Європейський Союз за участю президентів України Володимира Зеленського, Європейської ради Шарля Мішеля та Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн. Учасники саміту ухвалили спільну заяву про підтримку територіальної цілісності та євроінтеграції України. Серед іншого, у документі учасники саміту відзначили конструктивний підхід української сторони до переговорів у нормандському форматі та закликали Росію відновити всеосяжне припинення вогню й виконати Мінські домовленості в повному обсязі.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-