Євросоюз та Україна посилять політичну та економічну співпрацю - саміт Україна-ЄС

Євросоюз та Україна посилять політичну та економічну співпрацю - саміт Україна-ЄС

Заява
Укрінформ
Європейський Союз підтвердив відданість зміцненню політичної асоціації та економічної інтеграції України з ЄС та непохитну підтримку суверенітету й територіальної цілісності Української держави.

Про це йдеться у спільній заяві за підсумками 23-го саміту Україна – ЄС, повідомляє Укрінформ.

“Ми зібралися сьогодні, щоб підтвердити нашу незмінну відданість зміцненню політичної асоціації та економічної інтеграції України з Європейським Союзом на основі Угоди про асоціацію та передбаченої нею Поглибленої і всеохоплюючої зони вільної торгівлі”, - зазначається в документі.

Також ЄС підтвердив свою непохитну підтримку та відданість незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України у її міжнародно визнаних кордонах.

Читайте також: «Промисловий безвіз» можуть підписати вже на наступному саміті Україна-ЄС – Зеленський

Крім того, на саміті підтвердили нашу рішучу відданість подальшому зміцненню політичної асоціації та економічної інтеграції України з ЄС, зокрема шляхом продовження тісної співпраці для зміцнення верховенства права, просування реформ та сприяння сталому економічному зростанню, підтримки «зеленої» і цифрової трансформацій та підвищення стійкості.

Учасники саміту визнали європейські прагнення України та привітали її європейський вибір, як це закріплено в Угоді про асоціацію та у контексті набрання нею чинності у вересні 2017 року після рішення глав держав та урядів ЄС у грудні 2016 року.

Читайте також: На саміті Україна-ЄС ухвалили заяву – Зеленський прокоментував документ

Європейський Союз також узяв до відома рішення про виділення Україні другого траншу макрофінансової допомоги обсягом 600 млн євро. Про це йдеться в Спільній заяві за підсумками 23-го Саміту Україна – Європейський Союз.

"Ми привітали виконання умов надзвичайної Програми макрофінансової допомоги ЄС для України та взяли до відома рішення про виділення другого траншу обсягом 600 млн євро. Ми підкреслюємо важливість продовження відповідних реформ. Ми підтвердили важливість підтримки макроекономічної стабільності України та дотримання зобов’язань перед МВФ", - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, у вівторок у Києві відбувся 23-ій саміт Україна — Європейський Союз. За підсумками було підписано низку угод, у тому числі про спільний авіаційний простір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-