Україні треба близько 300 мільярдів на енергомодернізацію  - Зеленський

Україні треба близько 300 мільярдів на енергомодернізацію - Зеленський

Укрінформ
В Україні розроблена детальна програма енергомодернізації, на впровадження якої потрібно залучити близько 300 млрд гривень.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з президентами Європейської ради Шарлем Мішелем та Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн за результатами 23-го саміту Україна-ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас є велика програма щодо енергозбереження, і це стосується не тільки утеплення кожної домівки. Ця програма уже детально розроблена, ми будемо обговорювати її з колегами з Євросоюзу. На цю програму Україні необхідно близько 300 млрд грн", - сказав Зеленський.

Читайте також: «Промисловий безвіз» можуть підписати вже на наступному саміті Україна-ЄС – Зеленський

Зокрема, за його словами, програма передбачає заміну мереж по всій державі. Зеленський розраховує, що програма почне впроваджуватися вже у 2022 році.

Він наголосив, що Україна повинна бути енергонезалежною, в тому числі за рахунок розширення атомної генерації. Зеленський також підкреслив важливість збереження транзиту газу через Україну.

Читайте також: На саміті Україна-ЄС ухвалили заяву – Зеленський прокоментував документ

За його словами, під час саміту було обговорено можливість застосування Третього енергопакету ЄС до трубопроводу "Північний потік-2".

Як повідомлялося, Україна і Європейський інвестиційний банк у межах технічної підтримки реалізації проєкту «Енергоефективність громадських будівель в Україні» укладуть угоди про надання грантів у розмірі 2 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-