Україна отримає від МВФ $2,7 мільярда незалежно від кредитної програми - Милованов

Україна отримає від МВФ $2,7 мільярда незалежно від кредитної програми - Милованов

Укрінформ
Від Міжнародного валютного фонду Україна отримає $2,7 млрд в межах нової ініціативи Фонду щодо додаткової емісії спеціальних прав запозичення, водночас тривають переговори про нові транші МВФ за традиційною кредитною програмою.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю телеканалу "Дом" повідомив радник керівника Офісу Президента, президент Київської школи економіки Тимофій Милованов. 

"У нас є програма, за якою ми повинні отримати транші МВФ, для неї ми ухвалюємо певні закони. І ми хотіли б до кінця літа закрити всі питання. І українська позиція така: ми всі свої завдання виконали, тепер подивимося, яка позиція у МВФ", — сказав Милованов.

Читайте також: МВФ чекає більшого прогресу в українських реформах

За його словами, 2,7 млрд дол. — це додаткові позики поза цією програмою.

"А $2,7 млрд — це абсолютно інша історія. У межах збільшення фінансування самого Міжнародного валютного фонду всім країнам-учасницям збільшується частка. Тобто фінансування буде незалежно від нашої програми з МВФ", — уточнив він.

Читайте також: Транш МВФ: Марченко розповів про переговори у Вашингтоні

Як повідомляв Укрінформ, у квітні голова Національного банку Кирило Шевченко поінформував, що в межах ініційованої директоркою МВФ Крісталіни Георгієвої алокації спеціальних прав запозичення на $650 млрд для посилення світової економічної системи Україна може розраховувати на $2,73 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-