МВФ чекає більшого прогресу в українських реформах

МВФ чекає більшого прогресу в українських реформах

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд (МВФ) позитивно оцінив переговори з міністром фінансів України Сергієм Марченком, однак висловив очікування на подальший діалог і досягнення більшого прогресу реформ в Україні.

Про це заявив у четвер під час брифінгу в Вашингтоні директор пресофісу МВФ Джеррі Райс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Що стосується України, ми продовжуємо тісну взаємодію з урядом у питаннях реалізації заходів (за програмою – ред.) і реформ, необхідних для просування вперед», - зауважив представник Фонду.

У цьому контексті він згадав «дуже конструктивні зустрічі з міністром фінансів (України – ред.) Сергієм Марченком».

За його словами, дискусія була зосереджена на зміцненні управління Нацбанком, вдосконаленні законодавчої та нормативної бази в цьому контексті. Крім того, обговорювалися питання фіскального дефіциту, відновлення антикорупційної бази, посилення судової влади, а також щодо енергетичної політики.

Читайте також: Маяки з МВФ, «зелені» фінанси і FinTech: Шевченко про зустріч з керівництвом Світового банку

Райс зауважив, що МВФ вітає ухвалення законів в Україні, спрямованих на зміцнення судової системи, однак, за його словами «потрібно домогтися більшого прогресу у інших секторах». Отже, підкреслив представник Фонду, «переговори з владою (України – ред.) продовжуватимуться».

Як повідомляв Укрінформ, у червні 2020 року МВФ затвердив нову програму кредитування для України в режимі Stand-By. Домовленість передбачає виділення $5 мільярдів та розрахована на 18 місяців.

Упродовж минулого тижня міністр фінансів України Сергій Марченко перебував у Вашингтоні для переговорів з керівництвом МВФ щодо подальшої взаємодії за програмою, а також представниками уряду США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-