Маяки з МВФ, «зелені» фінанси і FinTech: Шевченко про зустріч з керівництвом Світового банку

Маяки з МВФ, «зелені» фінанси і FinTech: Шевченко про зустріч з керівництвом Світового банку

Укрінформ
Національний банк спільно зі Світовим банком обговорили поточну економічну ситуацію в Україні, монетарну політику та перспективи розвитку зелених фінансів.

Як передає Укрінформ, про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав голова НБУ Кирило Шевченко за підсумками зустрічі у Вільнюсі з Анною Б’єрде, віце-президенткою Світового банку, яка відповідає за регіон Європи та Центральної Азії, та директором у справах України, Білорусі та Молдови Арупом Банерджі.

"Ми обговорили ухвалений нещодавно закон про корпоративне управління, що є одним із структурних маяків нашої програми співпраці з МВФ, поточну економічну ситуацію в Україні, нашу монетарну політику та збільшення золотовалютних резервів. Окремо зупинилися на діяльності НБУ як регулятора небанківського сектору та низці вже затверджених важливих правил для учасників ринку. Також зупинилися на перспективах розвитку в Україні зелених фінансів та зосередженні стратегії наших дій на таких векторах, як FinTech та інновації", - написав Шевченко.

Висловив подяку нашим партнерам за завершення процедури запуску проєкту Economic Recovery Development Policy Loan, 29 червня в Україну надійшли перші $350 млн та направлені до фінансування загального фонду державного бюджету. До речі, загальна сума проєкту становить $700 млн.

Читайте також: Україна може отримати близько $2,73 мільярда від МВФ – голова Нацбанку

Він нагадав, що Світовий банк, є другим після МВФ нашим кредитором. За весь час співробітництва Світовий банк затвердив для України 59 позик загальним обсягом $12,93 млрд, з яких Україна отримала $9,7 млрд.

Станом на 1 червня 2021 року на стадії реалізації знаходилося 12 інвестиційних проєктів та 1 системний проєкт загальною сумою у майже $3,2 млрд, вибірка коштів позик за якими складає $1,86 млрд (що є 58,40% від загальної суми).

Фото: Кирило Шевченко, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-