Транш МВФ: Марченко розповів про переговори у Вашингтоні

Транш МВФ: Марченко розповів про переговори у Вашингтоні

Укрінформ
Міністр фінансів України Сергій Марченко висловив оптимістичні очікування щодо отримання Україною наступного траншу за програмою МВФ, а також щодо продовження підтримки з боку США у фінансовій сфері.

Про це він сказав у вівторок у Вашингтоні, коментуючи попередні результати переговорів з представниками Фонду й уряду США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Я вважаю, що нам вдасться виконати всі наші зобов'язання за програмою МВФ і мати змогу продовжувати її, а також отримувати підтримку безпосередньо від Сполучених Штатів», - зауважив Марченко під час розмови в Центрі аналізу європейської політики (CEPA), Вашингтон.

У цьому зв’язку він зазначив, що проводить «дуже хороші» переговори у Вашингтоні, зокрема, з головою Європейського департаменту МВФ й представниками місії Фонду. «Ми спілкуємося по всіх питаннях, які зараз перебувають на нашому порядку денному. Ми говоримо про наш прогрес, на мою думку, цього року ми маємо дуже хороший прогрес», - підкреслив Марченко.

Читайте також: Україна може отримати близько $2,73 мільярда від МВФ – голова Нацбанку

На його переконання, Україна просунулася в реалізації реформи в правовій сфері на законодавчому рівні. Крім того, міністр заявив про суттєвий прогрес, досягнутий Україною на ринках газу, електропостачання, у фіскальній сфері. Він повідомив, що українська сторона інформує МВФ про зусилля щодо зміцнення незалежності НБУ, а також боротьби з корупцією.

Паралельно, за його словами, відбуваються переговори у Вашингтоні з представниками Міністерства фінансів США.

«Минулого тижня ми мали зустріч із заступником глави американського Мінфіну Уоллі Адеємо, ми обговорили можливість отримання гарантій США за нашими позиками»,- повідомив Марченко.

Читайте також: Любченко вважає, що Україна цьогоріч отримає транш МВФ

Він зауважив, що це залишається питанням обговорень, але від результату залежить здатність України продовжувати програму МВФ.

Крім того, за словами міністра, він обговорює в американській столиці можливості для інвестицій США в будівництво українських доріг та іншої критично важливої інфраструктури.

«Ми маємо глибоке бажання продемонструвати, що наша країна може бути надійним партнером, показати, що в нас можна вкладати інвестиції, а інвестори можуть отримувати прибуток», - зауважив Марченко.

Читайте також: У МВФ назвали три головні напрями структурних реформ в Україні

Як повідомлялося, міністр фінансів України Сергій Марченко минулого тижня розпочав робочий візит до Вашингтона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-