Любченко вважає, що Україна цьогоріч отримає транш МВФ

Любченко вважає, що Україна цьогоріч отримає транш МВФ

Укрінформ
У Мінекономіки переконані, що Україна отримає цьогоріч транш від МВФ, однак якщо цього не станеться до кінця року, то Україна не відчує жодних потрясінь.

Як передає Укрінформ, про це в ході прессконференції в межах Всеукраїнського форуму «Україна 30. Міжнародна політика» сказав перший віцепрем'єр-міністр – міністр економіки Олексій Любченко.

"Зараз міністр фінансів знаходиться на перемовинах в США з Міжнародним валютним фондом. Мова йде ще про минулорічні суми. У нас виконано усі зобов'язання, які брала на себе держава в особі уряду. Ми переконані, що цей транш буде", - сказав Любченко.

Читайте також: Шмигаль заявляє про значний прогрес у законодавчій роботі для траншу МВФ

Як повідомлялося, МВФ 9 червня 2020 року затвердив 18-місячну програму stand by для України на близько 5 млрд дол. Після виділення першого траншу в розмірі 2,1 млрд дол. були заплановані чотири перегляди програми і виділення ще кількох траншів, однак цей план не був виконаний.

Глава представництва МВФ в Україні Йоста Люнгман 30 березня сказав, що дискусії щодо першого перегляду програми stand by для України все ще тривають і залишається ряд питань.

Читайте також: Україні потрібно досягти більшого прогресу для отримання наступного траншу – МВФ

Люнгман наголосив на важливості збереження проведених Нацбанком реформ та прогресі у зміцненні НБУ із захистом його від надмірного зовнішнього тиску, наявності чіткого плану скорочення фіскального дефіциту, відмови від контролю над цінами на газ та розв'язання питання довгострокової моделі електроенергетики країни, а також дотримання принципу доброчесності антикорупційних органів і судової системи.

Читайте також: МВФ призначив нового постійного представника в Україні

Водночас міністр фінансів Сергій Марченко 19 квітня заявив, що Україна звужує коло невирішених питань з МВФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-