У МВФ пояснили, що є ключовою складовою програми stand by з Україною

У МВФ пояснили, що є ключовою складовою програми stand by з Україною

Укрінформ
Ключовою частиною програми stand by для України є збереження системи інфляційного таргетування і режиму гнучкого курсоутворення.

Про це повідомив голова представництва МВФ в Україні Йоста Люнгман в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", передає Укрінформ.

"Збереження цих реформ (організаційної та інституційної реформ Нацбанку - ред.) і постійний прогрес у зміцненні НБУ є ключовою частиною нинішньої програми stand-by з Україною. З позицій економічної політики це, зокрема, означає збереження системи інфляційного таргетування і режиму гнучкого курсоутворення", - сказав він.

Голова представництва МВФ уточнив, що ключові досягнення Нацбанку передбачають переорієнтацію грошово-кредитної та валютної політики, очищення банківського сектора, модернізацію банківського регулювання і нагляду, а також посилення системи протидії відмиванню грошей.

Він зазначив, що Україні важливо продовжувати посилення банківського регулювання і нагляду для гарантування безпеки банківської системи і можливості продовжувати кредитування домогосподарств і компаній.

За словами Люнгмана, надзвичайно важливо захистити НБУ і його персонал від надмірного зовнішнього тиску, оскільки політика, яка однозначно сприятиме економічній стабільності й добробуту українського народу, не завжди користуватиметься широкою популярністю.

Читайте також: У МВФ не радять Україні повертатися до контрольованих цін на газ

Як повідомляв Укрінформ, напередодні міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що для відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом Україна має повернутись до своїх зобов’язань перед МВФ. Зокрема, за словами міністра, це зобов’язання з відновлення прав НАЗК, відновлення незалежності НАБУ, проведення судової реформи, питання ринків газу та електроенергії.

Рада директорів МВФ 9 червня 2020 року затвердила нову програму stand-by для України, розраховану на 18 місяців із загальним фінансуванням 5 млрд дол. Україна 12 червня отримала перший і поки що єдиний транш у розмірі 2,1 млрд дол.

У період з грудня минулого року по 13 лютого МВФ проводив перегляд програми Stand-by, однак угоди на рівні персоналу досягнуто не було. Україна, зі свого боку, пообіцяла вжити необхідних заходів для завершення перегляду програми МВФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-