Реформа ОПК: Гусєв очікує, що правки до законопроєкту не будуть «токсичними»

Реформа ОПК: Гусєв очікує, що правки до законопроєкту не будуть «токсичними»

Укрінформ
Реформа корпоративного управління підприємств оборонно-промислового комплексу є критично важливою для національної безпеки України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав генеральний директор ДК "Укроборонпром" Юрій Гусєв на пресконференції 26 березня.

"Реформа корпоративного управління підприємств оборонно-промислового комплексу критично важлива для національної безпеки України, для її здатності захистити демократію та для сталого руху в напрямку євроатлантичної інтеграції", - заявив Гусєв.

Він зазначив, що питання реформи управління державних підприємств обговорюється вже багато років і за цей час ці підприємства лише накопичували борги.

Читайте також: США закликають Україну переглянути законопроєкт про корпоратизацію Укроборонпрому

"Корпоратизація Укроборонпрому і підприємств концерну дасть змогу створити на 100% новий та сучасний оборонний холдинг, який принципово відрізнятиметься від нинішньої моделі управління і для нас це є надзвичайно важливим", - наголосив очільник Укроборонпрому.

За словами Гусєва, він очікує на найскоріше прийняття законопроєкту №3822 «Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності" у другому читанні, який окрім корпоратизації Укроборонпрому відкриває низку можливостей для підприємств ОПК. Зокрема, документ передбачає запровадження системи управління ОПК відповідно до міжнародних стандартів та містить запобіжники корупційних ризиків і прямого політичного впливу на галузь.

Читайте також: Гусєв розповів про проблеми реформування Укроборонпрому

"Я і наша команда очікують, що правки не будуть токсичними, що законопроєкт збереже ту ціннісну рамку, яка закладалася з самого початку. Ця ціннісна рамка, в першу чергу, сучасна система корпоративного управління і нова система державного управління оборонним комплексом", - підкреслив Гусєв.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 29 січня ухвалила у першому читанні законопроєкт №3822 «Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності», необхідний для реорганізації держконцерну "Укроборонпром".

Читайте також: Юрій Гусєв, генеральний директор Укроборонпрому

Документом, зокрема, передбачається перетворення Укроборонпрому на акціонерне товариство, утворення бізнес-об’єднань (ГБО) у формі акціонерних товариств, а також господарських товариств на базі підприємств концерну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-