До проєкту бюджету-2021 внесли поправок більш як на 1 трильйон - Кравчук

До проєкту бюджету-2021 внесли поправок більш як на 1 трильйон - Кравчук

Укрінформ
До проєкту державного бюджету на 2021 рік внесено кілька тисяч поправок, на виконання яких потрібно 1,15 трильйона гривень.

Про це заявила заступниця голови фракції партії "Слуга народу" Євгенія Кравчук в ефірі телеканалу ZIK, передає кореспондент Укрінформу.

За словами політика, загалом до проєкту держбюджету-2021 депутати подали кілька тисяч поправок і пропозицій, які «згуртували в таблицю – і тепер це 2,5 тисячі правок». Напередодні їх почав розглядати Комітет ВР з питань бюджету.

«Цікавий факт: узагалі, якщо всі ці поправки порахувати в грошах, тобто видатки, то це на 1 трильйон 150 мільярдів гривень. Тому зрозуміло, що це свято популізму, і не можна буде всі ці правки прийняти в Бюджетному комітеті», – зазначила Кравчук.

Читайте також: Марченко вважає, що Рада не зможе відправити його у відставку

Водночас вона висловила сподівання, що в держбюджеті-2021 збільшаться видатки на галузь охорони здоров'я.

Окрім того, Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики, заступницею голови якого є Кравчук, планує захищати свої поправки щодо фінансування проєкту «Велика реставрація» та спрямування коштів на створення Центрів надання культурних послуг у сільській місцевості.

Кравчук також висловила сподівання, що захворювання ряду народних депутатів на коронавірусу хворобу не завадить проведенню 20 жовтня засідання Верховної Ради, на якому розглядатиметься законопроєкт про державний бюджет на 2021 рік.

Читайте також: Зеленський підписав закон про незалежність бюджетів ОТГ

«Це не позачергове засідання – це чергове засідання, воно в календарному плані Верховної Ради на вівторок. Тому, дійсно, це засідання буде, і додаткових кроків для того, щоб його скликати, не потрібно, і депутати, звісно зберуться 20-го числа. Звичайно, хтось буде на самоізоляції, хтось – навіть у лікарні, хтось хворіє, але, думаю, нам вистачить голосів, щоб проголосувати бюджет», – сказала депутат.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада планує 20 жовтня провести пленарне засідання задля розгляду питання щодо ухвалення в першому читанні законопроєкту №4000 «Про Державний бюджет України на 2021 рік».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-