Австрійські виробники свинини вдячні Росії за

Австрійські виробники свинини вдячні Росії за "контрсанкції"

Укрінформ
Виробники свинини з Австрії після запровадження РФ "контрсанкцій" проти Євросоюзу успішно змінили російський ринок на китайський.

Про це пише австрійська газета Die Presse.

"Хоч як це парадоксально, австрійські виробники завдячують саме російським санкціям тим, що вони можуть здійснювати експорт у Китай. Коли Москва ввела заборону на імпорт європейської свинини, почався пошук альтернативних ринків на Далекому Сході. Вже два роки вітчизняні ферми можуть постачати заморожене м'ясо в Китай – і отримувати вигоду від різкого зростання цін", - ідеться у матеріалі.

Зазначається, що в особливій вигоді австрійські свинарі опинилися саме зараз, оскільки в Китаї спостерігається великий ріст цін на м'ясо: через африканську чуму свиней, яка вирує в країні з минулого літа, померли і були знищені мільйони свиней, а загалом поголів’я може скоротитися на третину.

За даними газети, австрійські компанії змогли збільшити вчетверо свій експорт та продавати свинину за подвійними цінами.

Читайте також: Танці Путіну не допомогли: глава МЗС Австрії - проти зняття санкцій з Росії

"Сьогодні Китай платить мені за рило та хвіст, як у нас удома - за м'ясо на шніцель", - поділився один з австрійських виробників.

Як відомо, через агресію проти України Євросоюз запровадив економічні санкції щодо РФ. У відповідь Москва ввела обмежувальні заходи, які назвала "контрсанкціями", проти європейських товаровиробників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-