Танці Путіну не допомогли: глава МЗС Австрії - проти зняття санкцій з Росії

Танці Путіну не допомогли: глава МЗС Австрії - проти зняття санкцій з Росії

Укрінформ
Наразі Австрія не бачить перспективи працювати в рамках Євросоюзу над скасування санкцій проти РФ, оскільки відсутній прогрес у виконанні Мінських домовленостей.

Про це заявила у четвер федеральний міністр Австрії у справах Європи, міграції та іноземних справ Карін Кнайссль під час виступу в Національній раді (нижній палаті Парламенту) Австрії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Санкції були вперше введені 31 липня 2014 року, і з того часу кожні шість місяців продовжуються. На сьогодні, на жаль, ми не бачимо жодних відчутних успіхів у Мінських домовленостях, щоб добиватися зняття економічних санкцій в рамках ЄС", - заявила Кнайссль, відповідаючи на питання щодо роботи над зняттям санкцій ЄС проти Росії.

Запитання главі МЗС, призначеній від право популістської "Австрійської партії свободи" (FPO), поставив депутат від цієї ж партії Роман Хайдер, який заявив, що FPO виступає проти санкцій ЄС проти Росії, однак, інші впливові партії це не підтримують. Він також послався на програму коаліційного уряду, в якій передбачалися активні заходи на європейській арені для зняття напруги у відносинах між ЄС та Росією, викликану конфліктом в Україні та санкціями.

Кнайссль заявила, що Австрія в рамках свого головування в Раді ЄС виступає за покращення діалогу між ЄС та Росією. Однак, вона нагадала, що санкції ЄС проти РФ були введені у зв’язку з анексію Криму та "дестабілізацію на Сході України", і серед передумов їх послаблення має бути "прогрес у виконанні передбачених Мінськими домовленостями кроків".

Водночас під час виступу у парламенті глава МЗС поскаржилася на те, що антиросійські санкцій сильно відображаються на економіці Австрії, експорт якої в Росію через ці санкції та російські контрсанкції , за словами Кнайссль, скоротився на третину.

Читайте також: Австрійська партнерка Путіна з танців пояснила, як Росія може уникнути санкцій ЄС

Австрійський міністр також заявила про необхідність розвитку двостороннього діалогу з Росією, похвалившись налагодженням хорошого міжлюдського контакту та збереженням його на культурному та економічному рівні. На цьому тлі вона також вказала на роботу над створення російсько-австрійського форуму "Сочинський діалог", який має стати майданчиком для неформального спілкування громадянських суспільств країн.

Як відомо, міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайссль прославилася своїм скандальним весіллям. Вона запросила на святкування, що відбулося 18 серпня, президента РФ Володимира Путіна.

У зв'язку з цим в МЗС Австрії заявили, що це було "приватне святкування і персональний візит, це не міняє зовнішньополітичної позиції Австрії".

У свою чергу голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко заявила, що участь Путіна у весіллі австрійського міністра дискредитує Австрію як нейтральну державу.

В той же час міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що запрошення Путіна на весілля міністра закордонних справ Австрії вплинуло на довіру між Києвом і Віднем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-