Австрійська партнерка Путіна з танців пояснила, як Росія може уникнути санкцій ЄС

Австрійська партнерка Путіна з танців пояснила, як Росія може уникнути санкцій ЄС

Укрінформ
Рада Євросоюзу наразі ще не розглядала можливість введення санкцій проти РФ через кібератаку на Організацію із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ), однак якщо це буде, то буде на основі консенсусу.

Про це заявила журналістам федеральний міністр Австрії у справах Європи, міграції та іноземних справ Карін Кнайссль після зустрічі у Відні з главою МЗС Нідерландів Стефом Блоком, повідомляє газета Der Standard.

"Відповідаючи на запитання, чи ЄС накладатиме подальші санкції проти Росії через випадок з ОЗХЗ, Кнайссль не висловилася чітко щодо окремої австрійської позиції з цього приводу. У компетентній з цього питання Раді міністрів закордонних справ ЄС поки це не обговорювалося. У випадку, коли про це йтиметься, то нові санкції проти Росії будуть прийматися консенсусом, пояснила міністр закордонних справ", - йдеться у повідомленні.

Раніше уряд Австрії засудив кібератаку на ОЗХЗ та висловив повну солідарність з Нідерландами. "Австрія очікує від Росії роз’яснення та готовність співпрацювати з цього приводу", - заявили в австрійському уряді.

Глава МЗС Нідерландів повідомив, що наразі його країна спільно з Великою Британією розробляють механізм введення санкцій ЄС через кібернапади. За його словами, такі санкції мають стосуватися окремих відповідальних людей, а не держав.

"Атака на ОЗХЗ , без сумніву, мала російське походження", - наголосив Стефан Блок після зустрічі з міністром закордонних справ Австрії. Він додав, що четверо росіян було затримано "на гарячому".

Читайте також: Які мости налагоджував Курц із Путіним у Санкт-Петербурзі?

Як повідомляв Укрінформ, 4 жовтня Нідерланди розкрили імена чотирьох російських шпигунів, які у квітні цього року здійснили спробу кібератак в Гаазі. Офіцери Головного розвідувального управління (ГРУ) Росії полювали на базу даних Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ).

Після прес-конференції в Нідерландах Мін'юст США зробив свою заяву, повідомивши про пред'явлення обвинувачень в хакерських атаках семи працівникам ГРУ РФ. Серед них і четверо співробітників ГРУ, яких Нідерланди вислали в квітні: Олексій Моренець, Євген Серебряков, Олег Сотніков і Олексій Мінін. ФБР оголосило їх в розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-