Євросоюз офіційно підтримав Україну в ситуації з ПриватБанком

Євросоюз офіційно підтримав Україну в ситуації з ПриватБанком

Укрінформ
Європейський Союз підтримує зусилля Нацбанку щодо реформування фінансового сектору України та зусилля влади щодо відшкодування збитків від колишніх власників збанкрутілих банків.

Про це йдеться у заяві Євросоюзу щодо ПриватБанку, яка розміщена на сторінці Представництва ЄС в Україні у Facebook.

"Ми продовжуємо підтримувати зусилля НБУ щодо реформування фінансового сектору України, зокрема за допомогою запровадження принципів розумного корпоративного управління, а також зусиль Міністерства фінансів щодо реформування корпоративного управління в державних банках", - йдеться у заяві.

Читайте також: Кубів сказав, як економічній стабільності загрожує рішення суду щодо Привату

У ЄС наголосили: важливо, що влада не припиняє свої зусилля щодо відшкодування збитків від колишніх власників та пов’язаних сторін збанкрутілих банків.

"Сторона обвинувачення та судочинство мають повноцінно скористатися висновками звіту спеціалістів Kroll на замовлення НБУ. Міжнародні партнери України уважно стежитимуть за розвитком подій у цій сфері", - заявили у Євросоюзі.

Читайте також: Смолій: Рішення щодо націоналізації ПриватБанку були єдиними правильними

У ЄС нагадали, що у 2016 році міжнародні партнери України підтримали рішення уряду та НБУ націоналізувати ПриватБанк на вимогу колишніх власників в якості єдиного ефективного методу захисту вкладників банку – українського народу та бізнесу – і стабільності фінансової системи.

"І хоча це потребувало вливання близько 160 млрд грн. коштів українських платників податків здаля відновлення платоспроможності банку, це забезпечило довгострокову життєздатність ПриватБанку, захистило гроші мільйонів українських громадян і зміцнило економічне здоров’я країни", - йдеться у заяві.

Читайте також: Мін'юст теж подасть апеляцію на рішення суду щодо ПриватБанку

У Представництві ЄС наголосили, що у цьому контексті вітають реформу корпоративного управління ПриватБанку на чолі з незалежною наглядовою радою, а також трансформацію її бізнесової моделі, що вже призвело до посилення ефективності та стабільності всієї банківської системи.

Як повідомляв Укрінформ, 18 квітня Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши у судовому засіданні справу за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського до НБУ, Кабінету міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-