Смолій: Рішення щодо націоналізації ПриватБанку було правильним

Смолій: Рішення щодо націоналізації ПриватБанку було правильним

Укрінформ
Голова Національного банку Яків Смолій запевнив, що рішення про націоналізацію у 2016 році ПриватБанку були правильними та дозволили забезпечити фінансову стабільність.

Про це він заявив на нараді в РНБО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми були абсолютно здивовані рішенням суду сьогодні, яке абсолютно безглузде. Рішення, які були прийняті у 2016 році по націоналізації ПриватБанку, були єдиними правильними", - сказав Смолій, додавши при цьому, що вони були направлені на збереження фінансової стабільності та недопуску "соціального зриву".

Читайте також: Мін'юст теж подасть апеляцію на рішення суду щодо ПриватБанку

Голова НБУ нагадав, що відповідно до озвученої в суді інформації повернення банку до попередніх власників не можливе, але його денаціоналізація загрожує державі низкою викликів.

"Це (денаціоналізація Приватбанку - ред.) грозить тим, що Фонду гарантування вкладів доведеться виплатити вкладникам біля 100 млрд гривень. Це на сьогодні будуть емісійні кошти, вони можуть суттєво вплинути як на інфляцію, тому що ми мали подібні випадки у 2014-2015 році, коли довелося докапіталізовувати Нафтогаз. Також ми не можемо сьогодні прогнозувати, як це вплине на курс, хоча певні коливання вже були сьогодні відчутні", - підкреслив він.

Читайте також: Порошенко хоче відкриття справи через скасування націоналізації ПриватБанку

Водночас Смолій запевнив, що буде подано апеляцію на рішення суду і буде докладено "всіх зусиль", щоб не допустити денаціоналізації ПриватБанку.

Як повідомляв Укрінформ, 18 квітня Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши у судовому засіданні справу за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського до НБУ, Кабінету Міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-