Мінгареллі: Маємо прискорити реалізацію угоди про ЗВТ України з ЄС

Мінгареллі: Маємо прискорити реалізацію угоди про ЗВТ України з ЄС

Укрінформ
Посол, голова представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі виступає за прискорення реалізації угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Про це він сказав на Київському міжнародному економічному форумі (КМЕФ), повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо України, то у нас є дуже всеосяжна та глибока Угода про зону вільної торгівлі. І ми повинні прискорити реалізацію та імплементацію цієї угоди, яка, ми сподіваємося, виведе українську економіку, інтегрує її все ближче до відкритого ринку Європейського Союзу", - сказав Мінгареллі.

Водночас він визнав, що система міжнародної торгівлі не є досконалою, вона має прогалини та дисбаланси, над якими варто працювати. "Але протекціонізм - це не відповідь. Ми думаємо, що відповідь - це модернізація всесвітньої торгової організації через переговори та посилення системи міжнародної торгівлі, що базується на загальноприйнятих правилах", - сказав голова представництва Європейського Союзу в Україні

КМЕФ зібрав разом представників малого, середнього та великого бізнесу, економістів зі світовим ім'ям, топ-менеджерів провідних міжнародних компаній та інвестиційних фондів, державних діячів.

Участь у ньому беруть численні делегації іноземних бізнесменів, фінансистів та інвесторів, які обговорюють перспективи співпраці з вітчизняними підприємствами.

На КМЕФ створено необхідні умови для того, щоб бізнесмени знайшли своїх партнерів, клієнтів чи контакти для розвитку бізнесу, а сам форум ближче ознайомив іноземних гостей з можливостями України.

Ключовою темою заходу стало майбутнє країн у світі хай-тек - в умовах, коли проривні технології та швидкі трансформації відразу у багатьох секторах міняють правила тону навіть на стабільних ринках.

Читайте також: Україна пропонує Європі подивитись на ЗВТ з перспективою у 10 років - Микольська

Експерти з різних сфер протягом 18-19 жовтня спробують дати свої прогнози щодо того, які зміни найбільше вплинуть на життя людства у наступному десятилітті та що варто робити бізнесу та державам, щоб скористатися викликами нової епохи. Зокрема, протягом двох днів буде розглянуто вплив на бізнес і суспільство таких новітніх технологій, як штучний інтелект, роботизація, блокчейн.

Київський міжнародний економічний форум - постійно діючий майданчик для формування стратегії економічного розвитку України. Орієнтований на організацію діалогу бізнесу, експертів та влади, запозичення найкращого світового досвіду.

Перший КМЕФ відбувся у 2014 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-