Україна пропонує Європі подивитись на ЗВТ з перспективою у 10 років - Микольська

Україна пропонує Європі подивитись на ЗВТ з перспективою у 10 років - Микольська

Укрінформ
Уряд України цього року планує представити Єврокомісії бачення розвитку угоди про поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі з ЄС на перспективу в 10 років.

Про це заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговий представник України Наталія Микольська за результатами зустрічі з керівництвом Генерального директорату з питань торгівлі Єврокомісії у п'ятницю, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Україна не припиняє діалог з Єврокомісією про потенційну подальшу лібералізацію доступу українських товарів на ринок ЄС. І серед іншого потенційно йдеться про збільшення квот (у рамках угоди про ЗВТ – ред.)», - заявила торговий представник України.

Читайте також: ЄС став найбільшим торговельним партнером України - Микольська

Водночас Микольська зауважила, що для сторони ЄС це питання є доволі чутливим.

«Але ми зі свого боку цей діалог не припиняємо», - наголосила український урядовець.

Микольська повідомила, що українська сторона поінформувала Єврокомісію про намір самостійно провести оцінку потенційного стану угоди про поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі Україна-ЄС і можливості її подальшого розвитку та конвертації в інші форми співпраці на перспективу у 10 років.

За словами торгового представника України, як планується, ці оцінки будуть представлені українською стороною Єврокомісії у 2018 році.

«Ми будемо і далі робити все для того, щоб український бізнес отримав більший доступ на ринок ЄС», - заявила Микольська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-