"СпецТехноЕкспорт" торік виконав оборонні контракти на $120 мільйонів

Укрінформ
Державне госпрозрахункове зовнішньоторговельне підприємство «СпецТехноЕкспорт» у 2017 році виконало зовнішньоекономічні оборонні контракти вартістю 120 млн дол. США. 

Про це повідомляє прес-служба державного спецекспортера. 

"80% реалізованих угод стосувалися експорту сучасних озброєнь та техніки українського виробництва на потреби іноземних партнерів. Це продукти та послуги, що виробляються вітчизняними підприємствами в рамках програми дозавантаження виробничих потужностей після виконання усіх зобов'язань за Держоборонзамовленням", - зазначили у держпідприємстві.

Загалом, у період 2015-2017 років компанія щороку виконує контракти загальною вартістю 120-140 млн дол. США, сплачуючи усі податки до державного бюджету України. Важливо, що 10% експортних контрактів стосуються проведення науково-дослідних робіт в Україні з метою створення інноваційних технологій у сфері оборони.

Половину зовнішньоторговельного обороту ДП ДГЗП «СпецТехноЕкспорту» становить експорт оборонної продукції до Індії. Активна робота з індійськими партнерами на ринку озброєння та військової техніки дозволила протягом 2017 виконати експортні контракти з Індією на загальну суму 65 млн дол. США, а роком раніше - завершити виконання основної частини багаторічного контракту з ремонту літаків Ан-32 індійських ВПС загальною вартістю 400 млн дол. США.

Також, протягом 2017 року «СпецТехноЕкспорт» значно активізувало співпрацю з такими країнами як Індонезія, Королівство Саудівська Аравія, Кувейт, Єгипет, Азербайджан, Туреччина та Грузія.

У 2017 році було завершено реєстрацію «СпецТехноЕкспорту» у базі постачальників НАТО (NSPA), що відкрило нові можливості для розширення співпраці із західними партнерами. Підприємство стало першою українською компанією, що виграла міжнародний публічний тендер за правилами GPA, за результатами якого «СпецТехноЕкспорт» постачатиме комплектуючі до танків Т-72 одній із країн ЄС.

Контракти з імпорту оборонної продукції на потреби силових відомств України продовжують відпрацьовуватися у пріоритетному режимі. Серед основних напрямків роботи «СпецТехноЕкспорту» за імпортом у 2017 році залишалися постачання стрілецької зброї та боєприпасів до неї, прицілів та приладів нічного бачення, систем радіозв’язку, систем індивідуального захисту.

"Протягом останніх трьох років підприємство співпрацює із сотнями компаній та державними силовими відомствами з більш ніж тридцяти країн світу. Наразі в роботі підприємства перебувають оборонні контракти загальною вартістю 180 млн. дол. США. При цьому, уся зовнішньоекономічна діяльність підприємства грунтується на принципах самоокупності та самофінансування", - зазначив директор «СпецТехноЕкспорту» Павло Барбул.

Читайте також: В Укрспецекспорті заявляють, що працюють винятково за міжнародними правилами

Державне зовнішньоторговельне підприємство «СпецТехноЕкспорт» спеціалізується на експорті сучасних військових технологій та наданні послуг з ремонту, модернізації та обслуговування озброєння, а також обладнання спеціального призначення. 

З 1998 року підприємство має репутацію надійного партнера, готового надавати підтримку замовникам в найкоротші терміни в різних регіонах світу. Нашими постійними і найбільш шанованими партнерами є Міністерства оборони Республіки Індія, Алжиру, Індонезії, Малайзії, Бангладеш, а також інші державні та приватні компанії в усьому світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-