Інвестор «

Інвестор «"ПрикарпатЗахідтранс" просить захистити його право власності

Укрінформ
Кінцевий бенефіціар швейцарської компанії International Trading Partners AG (ITP) Анатолій Шефер просить українську владу захистити його законне право власності на ТОВ "ПрикарпатЗахідтранс".

Про це йдеться в його зверненні, переданому Укрінформу.

"Я, громадянин Німеччини і інвестор, вимагаю припинити наклепницькі заяви щодо мого законного права власності і спроби приписати реальне володіння ТОВ "ПрикарпатЗахідтранс" кому-небудь із сторонніх осіб", - заявив він.

За словами Шефера, ТОВ "ПрикарпатЗахідтранс" виконує всі вимоги законодавства України. А система контролю на підприємстві виключає можливості для контрабанди палива.

"Бездоказові звинувачення у контрабанді, поширювані депутатом Семенченком та рухом "Визволення", завдають шкоди діловій репутації підприємств, які мені належать, а також завдають реальної матеріальної шкоди", - запевняє власник підприємства.

Він повідомив, що має намір подати позови щодо захисту честі, ділової репутації та відшкодування завданих збитків.

"Я щиро вірю в Україну, але вимагаю від правоохоронних органів країни забезпечити моє законне право власності і безпеки співробітників ТОВ "ПрикарпатЗахідтранс", припинити незаконні спроби блокувати діяльність підприємства. Залишаю за собою право звернутися до компетентних органів Євросоюзу у зв'язку із обмеженням своїх прав як іноземного інвестора у економіку України", - йдеться у зверненні Шефера.

Читайте також: АМПУ хоче закласти "інвестиційну складову" у нові портові збори

ТОВ "ПрикарпатЗахідтранс" експлуатує ділянку нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок" протяжністю близько 1 100 км, який призначений для прокачування дизельного палива з Росії та Білорусі як для внутрішніх потреб України, так і для транзиту до Європи, зокрема до Угорщини. Проектна потужність магістралі - 3,5 млн т на рік.

З березня 2016 року підприємство належить компанії International Trading Partners AG.

Швейцарська материнська компанія інвестувала у відновлення роботи українського трубопровідного проекту $ 43 млн. Ще понад $ 500 млн вклали у проект міжнародний трейдер Proton Energy Group та інші європейські партнери.

На підприємстві працює 526 фахівців, ще близько 500 нових робочих місць створено на суміжних підприємствах.

За 2016 р. і 9 місяців 2017 року ТОВ "ПрикарпатЗахідтранс" сплатило 310 млн грн обов'язкових платежів до державного та місцевих бюджетів.

Як повідомлялося, 23 листопада термінал підприємства у Новоград-Волинському, звідки здійснюються відвантаження російського дизельного палива, що надходить по нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок", був оточений невідомими людьми, які спробували блокувати роботу підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-