АМПУ хоче закласти

АМПУ хоче закласти "інвестиційну складову" у нові портові збори

Укрінформ
Адміністрація морських портів України планує закладати інвестиційну складову портової та річкової галузей у структуру портових зборів. 

Про це повідомляється на сайті АМПУ.

"Для того, щоб забезпечити прозорість зборів, а також їх прийнятні ставки як для бізнесу, так і для держави, з урахуванням рентабельності українських портів, в АМПУ вивчають міжнародний досвід і на сьогодні вже заручилися підтримкою порту Роттердам, в частині розробки порядку застосування нової методики розрахунку портових зборів і визначенні оптимальних ставок. Підготувати весь пакет документів планується до кінця 2017 року, а вже до кінця січня 2018-го пройдуть перші публічні обговорення запропонованих інструментів", - зазначили в АМПУ. 

Читайте також: ЄБРР допоможе розробити проекти концесії в двох портах

Як наголошується в повідомленні, нова методика розрахунку ставок портових зборів наразі є очікувано найбільш дискусійним питанням.

«Попередні дві методології розрахунку портових зборів були засновані на даних минулих років у розрізі витратної частини. Головною складовою нової методики будуть прогнозовані дані на наступний рік в частині витрат і капітальних вкладень. Інвестиції будуть спрямовані на підтримку гідротехнічних споруд, забезпечення безпеки мореплавання, оновлення днопоглиблювального флоту і реалізацію нових інфраструктурних проектів. Інвестскладова має бути закладена у портових зборах, так як інших інструментів для інвестування у нас немає», - пояснив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

Він також зазначив, що проект методології вже переданий на розгляд до Міністерства інфраструктури України, і наразі АМПУ спільно з міністерством розробляють порядок застосування запропонованої методики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-