Кількість охочих торгувати з Канадою значно зросла - український дипломат

Кількість охочих торгувати з Канадою значно зросла - український дипломат

Укрінформ
Протягом останніх півроку українські виробники демонстрували стрімке зростання інтересу до торгівлі з Канадою.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів перший секретар з економічних питань посольства України в Канаді Олег Хавронюк. 

«Інтерес українських підприємців до Канади за останні 6 місяців зріс дуже стрімко. Лише за січень цього року кількість звернень українських виробників до посольства перевищила їх загальне число за весь попередній рік», - сказав Хавронюк.

Однак більшість запитів мають загальний характер, оскільки український бізнес лише починає масово освоювати Канаду. «Більшість запитів носять загальний характер: розкажіть, як знаходити партнерів, що таке ринок Канади і т. і. 125 років тому назад до Канади прибули перші українські мігранти, а тепер українські підприємці по-новому відкривають для себе цю країну», - зазначив дипломат. 

Читайте також: Торгівля з Канадою має "підскочити" мінімум удвічі - український дипломат

Угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою офіційно набула чинності 1 серпня. Згідно з документом, було негайно скасовано 98% тарифів на українські товари, які продаватимуться до Канади. Для канадських товарів одразу скасовується 72% тарифів, а упродовж 7 років безмитний експорт зросте до 98%. Угода також взаємно відкриває ринки державних закупок. Окремі розділи документа захищають електронну комерцію та інтелектуальну власність. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-