Угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою набула чинності

Угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою набула чинності

Укрінформ
Угода про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою офіційно набуває чинності з 1 серпня.

Відсьогодні Канада скасує мита на 99.9% українського імпорту.

"Канада зробила свій подарунок нам до дня Конституції: ми отримали урядову ноту про завершення всіх внутрішніх процедур для набуття чинності Угодою про вільну торгівлю", - анонсував запуск ЗВТ посол України в Канаді Андрій Шевченко.

Читайте також: У Канаді назвали пріоритетом запуск вільної торгівлі із Україною

Він нагадав, що угода з 1 серпня скасовує 98% тарифів на українські товари, які продаватимуться до Канади. Для канадських товарів одразу скасовується 72% тарифів, а упродовж 7 років безмитний експорт виросте до 98%. Угода також взаємно відкриває ринки державних закупівель. Окремі розділи документа захищають електронну комерцію та інтелектуальну власність.

Угода була підписана 11 липня минулого року під час візиту Джастіна Трюдо до Києва.

У міністерстві економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) прогнозують, що в короткостроковій перспективі зиск від угоди про ЗВТ з Канадою отримають українські виробники соняшникової олії, кондитерських виробів, алкогольних напоїв та пива, соків, одягу, кераміки, українські металургійні та хімічні комбінати.

Разом з тим, урядовці порахували, що  скасування українського мита на канадські товари призведе до втрат для держбюджету на 1,2 мільйона доларів у перший рік дії угоди, проте очікують, що згодом це компенсується за рахунок збільшення іноземних інвестицій. За прогнозами уряду, завдяки лібералізації торгівлі з Канадою Україна може отримати 3,5 відсотка приросту експорту. В українському уряді сподіваються, що завдяки цій зоні вільної торгівлі в Україні щорічно створюватимуть до 600 нових робочих місць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-