Торгівля з Канадою має

Торгівля з Канадою має "підскочити" мінімум удвічі - український дипломат

Укрінформ
Обсяг торгівлі товарами і послугами між Україною та Канадою протягом найближчих років має вирости у кілька разів.

Таку думку в інтерв'ю Укрінформу висловив перший секретар із економічних питань посольства України в Канаді Олег Хавронюк.

«Я переконаний, що наша торгівля у найближчі роки має підскочити мінімум удвічі», - сказав Хавронюк.

За його словами, Угода про вільну торгівлю між країнами, яка нещодавно набула чинності, покликана не лише активізувати торгівлю в товарах та послугах, а й залучити в Україну інвестиції. «Попередній канадський досвід свідчить, що вже протягом першого року після запуску вільної торгівлі із іншими країнами взаємні інвестиції зростають удвічі», - зазначив дипломат.

Читайте також: У Канаді працівники захопили завод Boeing

Він наголосив, що Угода про вільну торгівлю - «це не разова подачка чи кредит, а можливість тривалого заробітку для українського виробника».

Угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою офіційно набула чинності 1 серпня. Згідно з документом було негайно скасовано 98% тарифів на українські товари, які продаватимуться до Канади. Для канадських товарів одразу скасовується 72% тарифів, а упродовж 7 років безмитний експорт виросте до 98%. Угода також взаємно відкриває ринки державних закупівель. Окремі розділи документа захищають електронну комерцію та інтелектуальну власність. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-