У Чорноморську презентували інвестиційний проект на 200 мільйонів доларів

У Чорноморську презентували інвестиційний проект на 200 мільйонів доларів

Укрінформ
Стивідорна компанія "Бруклін Київ" презентувала 15 квітня в портовому Чорноморську проект спорудження потужного зернового терміналу на базі морського порту загальною вартістю 200 мільйонів доларів.

Про це повідомили Укрінформу в прес-службі Іллічівського морського торговельного порту, уточнивши, що в презентації взяли участь директор компанії "Бруклін-Київ" Юрій Губанков та директор порту Сергій Крижановський.

"Цей інвестиційний проект, що реалізується у форматі державно-приватного партнерства, дасть змогу реконструювати причали №7, 8 і 9 порту, а також розширити межі контейнерного терміналу, який уже трансформований в універсальний комплекс. На причалах №3 і 4 здійснюватиметься перевалка контейнерів, а причали №5 і 6 уже переобладнано під навалочні вантажі. Тому універсалізація порту в сегменті від 5-го до 10-го причалів настільки актуальна, що вже зараз практично ніхто з власників вантажу не відчуває труднощів у роботі з Іллічівським портом, як з державною стивідорної компанією. Якщо стивідором буде приватний оператор, у нього більше можливості і гнучкості розвивати цю частину", - цитує прес-служба оцінку проекту з боку Крижановського.

Не затративши ані копійки, держпідприємство отримає після реалізації проекту модернізовані причали і тилові майданчики, причому інвестор також готовий забезпечити роботою портовиків, забезпечити високу зарплату і весь пакет соціальних гарантій, передбачений колективним договором, додав директор порту.

У свою чергу, Губанков акцентував, що його компанія прийшла до Іллічівського порту не лише з інвестиціями, а й своїм ноу-хау в обробці вантажів.

"Наші технології дозволяють перевалювати вантажі з інтенсивністю 24 тисячі тонн на добу - маємо на це відповідні патенти. Причому зможемо обробляти і контейнери, і метал, і зерно", - резюмував керівник компанії-інвестора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-