Американські інвестори придивляються до Іллічівського порту

Американські інвестори придивляються до Іллічівського порту

Укрінформ
Міжнародна агропромислова корпорація ADM (Archer Daniels Midland Company) вирішила взяти участь у конкурсі з реалізації інвестиційних проектів і на території ДП "Іллічівський морський торговельний порт".

Про це повідомляє прес-служба порту.

«Маючи вже свої потужності в Одеському порту, компанія (корпорація ADM  - ред.) вирішила  взяти участь у конкурсі з реалізації інвестиційних проектів і на території ДП «ІМТП». Йдеться про ефективне освоєння територій 4-го терміналу, зокрема про здачу в довгострокову оренду 24-го складу з подальшою модернізацією району», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в зв'язку з цим 18 лютого ДП "ІллічівськийМТП" відвідала делегація ADM. В її складі - генеральний директор "ADM-Європа" Домінго Ластра, директор з експлуатації "ADM-Європа" Марк Хатчисон, генеральний директор ТОВ "ADM трейдинг Україна" Ірина Присяжнюк та інші.

"Зараз у порту працюють три приватні стивідорні компанії. Наше завдання за рік збільшити їхню кількість до 10-ти компаній. Це цілком можливо зробити. Ми готові розглядати будь-які інвестиційні проекти, як з питань оренди земельних ділянок, так і з питань ефективного використання терміналів і складських приміщень. Зокрема, 24-го складу. Ми зацікавлені в довгостроковому партнерстві", - зазначив директор ДП "ІМТП" Сергій Крижанівський.

Також директор порту наголосив, що існує ще одна проблема - гостра необхідність реконструкції причальних комплексів, а також проведення робіт з поглиблення акваторії порту. Це сфера відповідальності АМПУ. Сергій Крижанівський зазначив, що вже на поточний рік заплановано проведення необхідного комплексу робіт.ї

Нагадаємо, корпорація ADM є одним з найбільших агротрейдерів у світі і веде успішний бізнес у 37 країнах. Україна в полі зору ADM знаходиться давно. У 2005 році компанія придбала зерноперевантажувальний термінал в Одеському порту потужністю 3,5 млн т/рік - ПрАТ "Укрелеваторпром".

Фото: cfts.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-