Члени Королівської родини Швеції долучилися до українського молебню у Стокгольмі

Члени Королівської родини Швеції долучилися до українського молебню у Стокгольмі

Фото
Укрінформ
У Королівській каплиці в столиці Швеції відбувся молебень «За примноження любові та миру у світі», на якому були присутні члени Королівської родини Швеції, представники шведської політичної еліти, волонтери й українці, котрі через війну отримали прихисток у Швеції.

Про це повідомив кореспондент Укрінформу.

«Усі досягнення світу можуть бути зруйновані в один день, через імперські амбіції Росії. Хто побачив війну, той розуміє, що таке пекло. Пекло, яке може розширитися всією планетою. Тому перемога України – це перемога добра над злом, сили Божої над ницістю загарбників. Наш Молебень наповнює нас духовною силою, надихає нас на подальшу боротьбу», – сказав під час молебню протоієрей Православної церкви України Андрій Лінкевич, який разом із капеланом, настоятелем парафії Королівського двору отцем  Майклом Б'єркхагеном провів Богослужіння.

У завершальному слові надзвичайний та повноважний посол України в Королівстві Швеція Андрій Плахотнюк подякував Королівській родині, яка була присутня на молебні, за важливі ініціативи на підтримку українців.

Слова вдячності з вуст дипломата пролунали і на адресу парламенту Швеції, пересічних шведів, волонтерів, які допомагають українцям у цій скандинавській країні та тим, хто залишився в Україні.

Також Андрій Плахотнюк висловив співчуття та подяку родинам двох шведських добровольців, які загинули в Україні в боях із російськими агресорами.

Молебень «За примноження любові та миру у світі» завершився виступами українських і шведських хористів.

Як повідомляв Укрінформ, українська громада Стокгольма вшанувала пам’ять жертв Голодомору. Віче з нагоди 90-річчя геноциду українського народу зібрало у середмісті шведської столиці представників української громади, активістів, шведських політичних та громадських діячів, пересічних жителів столиці Швеції.

Фото: Олег Снітовський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-