Діаспора закликала Австралію продовжувати надавати військову підтримку Україні

Діаспора закликала Австралію продовжувати надавати військову підтримку Україні

Укрінформ
Співголова Союзу українських організацій Австралії (СУОА) Стефан Романів після свого візиту у складі делегації Світового конгресу українців (СКУ) до України закликав Австралію не забувати про охоплену війною країну та продовжувати надавати військову підтримку.

Про це Укрінформу повідомили в СУОА.

«Попри те, що світова увага змістилася на гарячі точки, такі як Ізраїль та Сектор Гази, війна, яку веде Росія, триває в Україні щодня. Лише сьогодні кияни пережили п'ять сирен повітряної тривоги, які попереджали про ракетні атаки. Наша міжнародна делегація пережила те саме, перебуваючи в Києві, і була змушена приєднатися до багатостраждальних українців в укриттях. Ми також відвідали моторошні місця російських воєнних злочинів у Чернігові. Ці злочини ніколи не мають бути забуті», – сказав Романів.

Читайте також: Делегація Світового конгресу українців відвідала Чернігів та село Ягідне

Він повідомив, що для того, щоб краще зрозуміти, що потрібно Україні для продовження боротьби з російською агресією, делегація зустрілася з головнокомандувачем Збройних сил України генералом Валерієм Залужним та високопосадовцями уряду.

«Було цілком очевидно, що Україна може досягти успіху лише за умови, що вона матиме правильні інструменти, передусім безпілотники та електронні технології. Як раніше заявляв генерал Залужний, саме інновації в галузі безпілотників, радіоелектронної боротьби, робототехніки, протиартилерійських засобів та обладнання для розмінування стануть вирішальними у перемозі над Росією», – наголосив він.

Читайте також: У Києві керівники СКУ вшанували пам'ять героїв, які віддали свої життя за Україну

Співголова СУОА зазначив, що в цьому контексті делегація обговорила питання надання високотехнологічних розвідувальних дронів канадської розробки для прикордонного контролю.

Від імені Стефан СКУ Романів висловив сподівання, що  на міжнародну підтримку в наданні Україні таких технологій.

Він наголосив, що ЗСУ також сподіваються, що Австралія зможе зробити свій внесок у розвиток потенціалу в цій сфері та надати подальшу військову підтримку.

Стефан Романів повідомив, що ці питання будуть обговорюватися з віцепрем'єр-міністром і міністром оборони Австралії Річардом Марлзом у Джилонгу 20 грудня о 14:30 під час публічної дискусії в Українському громадському залі», – повідомив Стефан Романів.

Читайте також: СКУ та канадський Robotics Centre передали дрони для українських прикордонників

«Ми дуже вдячні за військову допомогу Австралії. Оскільки ми наближаємося до другого року з моменту повномасштабного російського вторгнення, ми будемо зацікавлені в розумінні того, як уряд може продовжувати підтримувати Україну в її боротьбі за захист свободи та порядку, заснованого на правилах», – сказав співголова СУОА.

Як відомо, Союз українських організацій Австралії (СУОА) – провідна організація для 22 національних громадських об’єднань країни. Вона широко розглядається як репрезентативний голос з питань, що стосуються української громади в Австралії. СУОА є членом Світового конгресу українців (СКУ), головної надбудови українських організацій у діаспорі. Стефан Романів, співголова СУОА, є першим заступником президента СКУ.

Як повідомляв Укрінформ, делегація Світового конгресу українців перебувала з офіційним візитом в Україні з нагоди вшанування памʼяті жертв Голодомору 1932-1933.

Президент Світового конгресу українців Павло Ґрод у рамках візиту керівників СКУ до України зустрівся з Головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним та обговорив подальшу співпрацю між СКУ та ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-