Президент СКУ обговорив з Валерієм Залужним стратегічні напрямки співпраці з ЗСУ

Президент СКУ обговорив з Валерієм Залужним стратегічні напрямки співпраці з ЗСУ

Фото
Укрінформ
Президент Світового конгресу українців Павло Ґрод у рамках візиту керівників СКУ до України зустрівся з Головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним та обговорив подальшу співпрацю між СКУ та ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

Пана Ґрода супроводжували директор ініціативи СКУ «Unite with Ukraine» Андрій Потічний, а також голова місії СКУ Андрій Шевченко.

Під час зустрічі президента СКУ та Валерія Залужного було обговорено успішні проєкти, реалізовані ініціативою «Unite with Ukraine» у співпраці з Силами територіальної оборони ЗСУ, подальшу кооперацію СКУ та ЗСУ, нові аспекти проєктів і майбутні ініціативи. Обидві сторони домовилися про три стратегічні напрямки діяльності.

«Підтримка Збройних сил України через ініціативу «Unite with Ukraine» є найважливішим проєктом СКУ. Як для самої організації, так і для мене особисто, підтримка захисників країни є першочерговим завданням. За останні 19 місяців СКУ та діаспора у понад 70 країнах здійснили багато значних проєктів у військовому секторі, але ми повинні продовжувати робити більше. Зараз ми не можемо дозволити собі зменшити темпи», – сказав Павло Ґрод.

За його словами, партнерство СКУ з генералом Валерієм Залужним і його штабом має вирішальне значення для розуміння того, як найкраще розподілити ресурси СКУ та спрямувати зусилля на те, щоб співпраця з українськими військовими була максимально ефективною.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний подякував СКУ як одному з найбільших недержавних постачальників бронетехніки та гусеничної техніки в Україну за допомогу, а також висловив вдячність діаспорі за неоціненну підтримку Збройних сил України протягом перших 19 місяців повномасштабного вторгнення Росії. Залужний закликав СКУ продовжувати цю важливу роботу через ініціативу «Unite with Ukraine», а діаспору – продовжувати зміцнювати захисників України всіма можливими ресурсами.

Під час зустрічі Головнокомандувач поінформував делегацію про поточну ситуацію на передовій, а також стан військової допомоги та поставок озброєння від західних союзників України. Учасники взяли участь у детальній дискусії щодо активізації адвокаційної діяльності СКУ для забезпечення ефективнішої підтримки України серед західних партнерів та партнерів з НАТО.

«Як люди з українським корінням, як члени світової діаспори та просто як небайдужі громадяни, ми повинні підтримувати українську армію, використовуючи всі доступні нам ресурси. Нині українці продовжують боротьбу за своє право на існування, тому ми, як діаспора, зобов’язані зробити все можливе, аби наблизити перемогу», – сказав директор ініціативи СКУ «Unite with Ukraine» Андрій Потічний.

Крім того, під час зустрічі президент СКУ Павло Ґрод презентував Валерію Залужному унікальний сувенірний щит, зроблений з дощок ящиків, у яких зберігалися снаряди, передані для ЗСУ від українських партнерів. Лицева частина щита, увінчана Тризубом Збройних сил України, оточена по колу тризубами, що представляють різні епохи становлення української держави. Серед цих тризубів є ті, що належали князям: Святославу Хороброму, Ярославу Мудрому, Володимиру Великому, тризуб УНР, УПА та сучасний герб незалежної України. Металева частина щита відлита з латунних артилерійських снарядів 122 та 152 калібру, які використовувалися в боях за визволення території України. Подарунок створили ветерани російсько-української війни, бійці 215-го батальйону 125-ї окремої бригади територіальної оборони.

Як повідомляв Укрінформ, делегація Світового конгресу українців перебувала з офіційним візитом в Україні з нагоди вшанування памʼяті жертв Голодомору 1932-1933.

Зустрічі із делегацією СКУ провели Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук і глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-