В Угорщині діаспора закликала Орбана підтримати початок переговорів про вступ України до ЄС

В Угорщині діаспора закликала Орбана підтримати початок переговорів про вступ України до ЄС

Укрінформ
Керівництво та члени українського Товариства «Нова Хвиля» в Угорщині звернулися з відкритим листом до прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, Уряду і Державних Зборів із закликом підтримати початок переговорів про вступ України до Європейського Союзу.

Як передає Укрінформ, про це Товариство повідомило на своїй фейсбук-сторінці.

Зокрема, автори листа зауважили, що «близько двох років українці відстоюють, незважаючи на напад агресора, і захищають свою Батьківщину, захищають вільне майбутнє своїх дітей, навіть ціною величезних і трагічних жертв. Але українці вірять у Бога, вірять у соборну Україну та у вільне, європейське майбутнє своїх дітей, вірять у моральну підтримку демократичного світу під час захисту від агресора, а також у моральну підтримку членів-держав ЄС стосовно початку переговорів щодо вступу».

Читайте також: Вступ України в ЄС: ще п’ять угорських громад Закарпаття підписали звернення до Орбана та Мішеля

«Ми, громадяни Угорщини, які належимо до української національності в Угорщині, підтримуємо те, щоб угорська меншина в Україні та меншини всіх держав ЄС мали такі ж самі права, як маємо ми в Угорщині, і вважаємо, що українські законотворці роблять все для цього і для того, щоб виконати умови для початку переговорів про вступ до ЄС. Будь ласка, підтримайте і Ви початок переговорів про вступ України до ЄС», – ідеться у зверненні.

Нагадаємо, 11 грудня в Брюсселі відбулася Рада міністрів ЄС із закордонних справ, яка скоординувала позиції країн-членів щодо продовження допомоги Україні напередодні Європейської ради, зустріч якої пройде у Брюсселі 14-15 грудня.

На полях Ради міністрів Євросоюзу Дмитро Кулеба провів першу від початку повномасштабного вторгнення зустріч з угорським колегою Петером Сійярто, яка тривала годину.

Раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у листі до президента Європейської ради Шарля Мішеля закликав не виносити на порядок денний саміту ЄС рішення стосовно макрофінансової допомоги Україні та переговорів про її вступ до Євроспільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-