Вступ України в ЄС: ще п’ять угорських громад Закарпаття підписали звернення до Орбана та Мішеля

Вступ України в ЄС: ще п’ять угорських громад Закарпаття підписали звернення до Орбана та Мішеля

Укрінформ
Ще 5 громад Закарпаття, де більшість населення є етнічні угорці, підписали звернення до голови Європейської ради Шарля Мішеля та прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана із закликом відкрити переговори про членство України в ЄС.

Про це у Фейсбуці повідомив директор Інституту центральноєвропейської стратегії, експерт з угорського питання Дмитро Тужанський, передає Укрінформ.

"Батівська, Великоберезька, Великобийганська, Вилоцька та Косоньська територіальні громади, а також "Об'єднання прикордонних органів самоврядування Закарпаття”, яке об’єднує 12 громад Закарпаття, де більшість або значну частину населення складають етнічні угорці, підписали те ж звернення до керівництва Угорщини та ЄС, що вчора підписали лідери угорської громади Закарпаття", - повідомив він.

Зі слів Тужанського, ці звернення важливі з кількох причин.

"Окрім суто політичного контексту, важливим є також те, що згідно з новою редакцією Конституції Угорщини, яку розробила та ухвалила команда Віктора Орбана, конституційним обов’язком уряду Угорщини є діяти в інтересах всієї угорської нації, в тому числі тих, які проживають за межами Угорщини", - зазначив він.

Читайте також: Вступ до ЄС: Кулеба каже про позитивні сигнали з Угорщини та Словаччини

Відтак, наголосив Тужанський, незалежно від того, чим закінчиться саміт 14-15 грудня, ці звернення - дуже важливий і символічний сигнал від угорської громади України.

Раніше повідомлялося, що учора, 11 грудня, представники угорської та словацької громад на Закарпатті підписали звернення до голів урядів відповідно Угорщини та Словаччини з тим, аби вони підтримали переговори про членство України в ЄС на саміті 14-15 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-