Вступ до ЄС: Кулеба каже про позитивні сигнали з Угорщини та Словаччини

Вступ до ЄС: Кулеба каже про позитивні сигнали з Угорщини та Словаччини

Укрінформ
Дискусії на Європейській раді про початок переговорів про вступ України в ЄС триватимуть до останньої хвилини, але немає жодної країни, яка не хоче бачити нас у складі Європейського Союзу – лише країни, які хочуть більш ретельно вивчати наслідки.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону “Єдині новини”, передає Укрінформ.

"Немає жодної країни ЄС, яка не хоче бачити Україну у складі Європейського Союзу. Є лише країна, яка хоче більш повільний процес вступу і більш ретельно вивчати наслідки цього вступу — це Угорщина, але вчора, за результатами моєї тривалої розмови з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто однозначно загроза того, що Угорщина в принципі виступає проти членства України в ЄС, знята. Він підтвердив, що питання зовсім не в цьому”, – сказав міністр.

Читайте також: Умєров поговорив з міністром оборони Угорщини і запросив його в Україну

Кулеба наголосив, що саміт Європейської ради буде дуже непростим, адже дуже багато дискусій не лише щодо українського питання і в буквальному сенсі до останньої хвилини будуть тривати перемовини.

Глава МЗС також відзначив, що українська сторона сьогодні отримала перший непублічний і неофіційний сигнал з Угорщини, який свідчить про вікно можливостей. Другим позитивним моментом очільник української дипломатії назвав публічну заяву Словаччини про підтримку відкриття переговорів про вступ з Україною.

“Сьогодні є дуже обережний сигнал з Угорщини і відкритий сигнал зі Словаччини, але все буде вирішуватися в останню хвилину. Зараз ніхто не може спрогнозувати, наскільки довго триватиме саміт Європейської ради. Можуть всю ніч сидіти”, – підсумував Кулеба.

Читайте також: Європейці позитивно ставляться до ідеї вступу України до ЄС - The Guardian

Як повідомлялося, 11 грудня в Брюсселі відбулася Рада міністрів ЄС із закордонних справ, яка скоординувала позиції країн-членів щодо продовження допомоги Україні напередодні Європейської ради, зустріч якої пройде у Брюсселі 14-15 грудня.

На полях Ради міністрів Євросоюзу Дмитро Кулеба провів першу від початку повномасштабного вторгнення зустріч з угорським колегою Петером Сійярто, яка тривала годину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-