СКУ долучився до заходів зі вшанування 90-х роковин Голодомору

СКУ долучився до заходів зі вшанування 90-х роковин Голодомору

Фото, відео
Укрінформ
Керівники Світового конгресу українців (СКУ) 25 листопада долучилися до урочистих заходів на найвищому державному рівні зі вшанування 90-х роковин Голодомору-геноциду 1932-33 років в Україні.

Як передає Укрінформ, про це СКУ повідомив на своєму сайті.

Так, президент СКУ Павло Ґрод, віцепрезиденти Стефан Романів та Андрій Футей запалили свічки в пам’ять про загиблих у результаті штучного голоду разом з Президентом України Володимиром Зеленським, першою леді Оленою Зеленською, Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним, керівником Головного управління розвідки Міноборони України Кирилом Будановим, секретарем Ради нацбезпеки й оборони України Олексієм Даніловим, Митрополитом Київським і всієї України Блаженнішим Епіфанієм, Главою Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішим Святославом та іншими політичними та військовими керівниками держави.

У СКУ зауважили, що попри те, що у ніч на 25 листопада Росія здійснила по Україні рекордну атаку 75 дронами-камікадзе, на урочистому засіданні у Верховній Раді зібралися високі представники країн-партнерів України. 

До урочистого засідання ВР долучилася делегація СКУ у складі президента СКУ Павла Ґрода, віцепрезидента СКУ та президента Українського конгресового комітету Америки (УККА) Андрія Футея, першого Віцепрезидента СКУ та Співголови союзу українських організацій Австралії (СУОА) Стефана Романіва, віцепрезидента СКУ у Східній Європі та Голова Союзу Українців Румунії (СУР) Мирослава-Миколи Петрецького, віцепрезидента СКУ у Північній Європі Романа Микитенка, президента Центрального Союзу українських студентів Романа Ґрода, голови Місії СКУ в Україні Андрія Шевченка та Директора Місії СКУ Сергія Касянчука. 

Крім того, президент СКУ Павло Ґрод записав відеозвернення до 65-мільйонного українського народу. Він заявив, що нині Путін, як і 90 років тому Сталін, прагне знищити українців. 

«Сьогодні у незламному Києві, у девʼяності роковини Голодомору-геноциду, ми схиляємо голови в памʼять про жертв режиму Сталіна і застерігаємо світ від режиму Путіна», – сказав Президент СКУ. 

Він наголосив, що Путін чітко дав зрозуміти, що має намір стерти Україну з карти Європи, наголосив Ґрод.

«Ті, хто зараз закликає припинити вогонь в Україні, мають розуміти – вторгнення Росії в Україну – це не звичайна війна. Це спроба довести до кінця сталінський геноцид української нації. І він не закінчиться, поки Росія не зазнає поразки. Маємо зупинити новітній геноцид!», – сказав президент СКУ. 

Як повідомляв Укрінформ, делегація Світового конгресу українців перебуває з офіційним візитом в Україні з нагоди вшанування памʼяті жертв Голодомору 1932-1933.

Зустрічі із делегацією СКУ провели Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук 

23 листопада президент СКУ Павло Ґрод виступив на науковій конференції «90-ті роковини. Історія Голодомору-геноциду», яка відбулася на території Києво-Печерської Лаври.

Також провідники Світового конгресу українців вшанували пам'ять героїв, які віддали свої життя за вільну та незалежну Україну.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-