Перший віцепрезидент СКУ закликав Австралію допомогти Києву у трьох аспектах

Перший віцепрезидент СКУ закликав Австралію допомогти Києву у трьох аспектах

Укрінформ
Перший віцепрезидент Світового конгресу українців (СКУ)і співголова Союзу українських організацій Австралії (СУОД) Стефан Романів після візиту до України закликав Канберру допомогти Києву в трьох аспектах. 

Як передає Укрінформ, про це СКУ повідомив на своєму сайті.

Він зауважив, що нині Україна найбільше потребує постачання критично важливого оборонного обладнання, такого як дрони, машини для розмінування та евакуації, каже Романів. Також необхідні медико-соціальна підтримка постраждалих від війни українців і допомога ініціативам відбудови під керівництвом бізнесу та місцевої влади.

«Україна знає, що виграє цю війну, але їй потрібна правильна допомога, щоб продовжувати боротьбу та підтримувати українців, які постраждали від війни Росії», – наголосив Романів. 

Стефан Романів подякував Австралії за пакет допомоги, який виробили австралійські оборонні компанії. Цю підтримку Україні від австралійських виробників передав уряд Ентоні Албеніза на минулому тижні. Крім того, Перший віцепрезидент СКУ відзначив рішення Канберри перекинути авіаційний комплекс радіолокаційного виявлення і наведення в Європу для допомоги Україні. 

Читайте також: СКУ вручив нагороди за вагомий внесок у розбудову діаспори та України

Він зазначив, що наслідки російської війни для соціального та психічного здоров’я українців є значними. Лікування травм має вирішальне значення, як і надання підтримки мільйонам внутрішньо переміщених осіб, дітей і ветеранів, а також допомога населенню впоратися з колективним горем через втрату такої кількості друзів і родини.

«Австралія вже почала допомагати Україні в цьому напрямку – наразі семеро українських спеціалістів із психічного здоров’я перебувають в Австралії в навчальній поїздці, яка фінансується Міністерством закордонних справ і торгівлі. Спеціалісти ознайомлять з місцевими службами психічного здоров’я та використанням цифрових додатків у наданні підтримки на фронті», – пояснив пан Романів. 

Також для України важлива медична допомога – за оцінками, зараз в України від 20 000 до 50 000 людей з ампутаціями, додав перший віцепрезидент СКУ.

Читайте також: СКУ підбив підсумки роботи на полях Кримської платформи

Україна також зацікавлена у розвитку партнерства з австралійськими підприємствами, торговельними палатами та місцевими органами влади для надання допомоги у відбудові зруйнованих міст та необхідної інфраструктури.

«Під час відбудови Україні знадобиться капітал, а також поради щодо передового досвіду та того, як будувати сучасні, стійкі міста. Австралійський бізнес і місцеві ради мають багато знань і досвіду в цій сфері», – підсумував Романів. 

Нагадаємо, перший віцепрезидент СКУ, співголова Союзу українських організацій Австралії Стефан Романів і віцепрезидент СКУ, голова Українсько-бразильської центральної репрезентації Віторіо Соротюк з 10 по 15 жовтня перебували з візитом в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-