СКУ вручив нагороди за вагомий внесок у розбудову діаспори та України

СКУ вручив нагороди за вагомий внесок у розбудову діаспори та України

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) нагородив найвищою нагородою організації – медаллю святого Володимира – 45 представників міжнародних організацій за чотирма категоріями.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

У колективній номінації нагороду отримали Об’єднання українців у Польщі Відділ у Перемишлі та Парламент Естонії.

Також медалями були відзначені пʼятеро політиків та політикинь – Борис Вжесневський з Канади, Марсі Каптур зі Сполучених Штатів Америки, Полійн Лайфам з Великої Британії, Христя Фріланд з Канади та Діана Варнайте з Литви.

Найбільша за кількістю нагороджених – індивідуальна номінація. Загалом СКУ відзначив 35 українців та українок. 

Троє провідників світового українства були відзначені нагородою посмертно – Ярослава Галик, яка очолювала Світову федерацію українських лемківських об’єднань, а також Ігор Ґавдяк і Ростислав Хом’як з Української американської координаційної ради.

Затверджувала номінантів спеціальна Комісія, яка перевірила отримані заяви та матеріали про діяльність кандидатів на нагороду. Фінальне рішення, яке ухвалила Рада Директорів СКУ, було проголошено під час XII Конгресу CКУ 22 жовтня 2023 року.

Медаль святого Володимира – найвища нагорода Світового конгресу українців, якою відзначають за особливий вклад у розбудову українського життя в діаспорі й розбудову України, згідно з цілями й завданнями СКУ, та за вагомий внесок у розвиток діаспори і/або України.

В основі дизайну – срібна монета часів Володимира Великого. Знак виготовлений зі срібла з позолоченим золотим кільцем.

Нагадаємо, 22 жовтня під час XІI Світового конгресу українців, у якому взяли участь майже 300 делегатів та гостей із 30 країн світу, відбулося переобрання президента СКУ Павла Ґрода та затвердження складу Ради директорів, котрі очолюватимуть організацію наступні чотири роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-