Сили Тероборони отримали броньовані машини від Світового конгресу українців

Сили Тероборони отримали броньовані машини від Світового конгресу українців

Відео
Укрінформ
Сили територіальної оборони ЗСУ отримали завдяки ініціативі Світового конгресу українців (СКУ) Unite With Ukraine британські броньовані машини.

Як передає Укрінформ, про це Сили територіальної оборони ЗСУ повідомили у Фейсбуці.

«Усі українці світу об’єдналися проти pociйської навали, яка хоче знищити нашу незалежність. На пожертви людей та організацій з усього світу СКУ придбав двадцять п’ять броньованих машин: дванадцять Spartan FV103, сім 432 APC, два 434 APC, один Spartan SPA8, один Spartan SPA017 та два FV104 Samaritan», – ідеться в повідомленні.

FV103 Spartan – це гусеничний бронетранспортер британської армії. Легка, швидка та маневрена машина, яка може перевозити до семи осіб. Міцний зварний алюмінієвий корпус з товщиною до 60 міліметрів здатен захистити військових від уламків та великокаліберних куль. FV432 з моменту своєї появи на озброєнні став найпоширенішим броньовиком, який використовувався для транспортування піхоти на полі бою. Ця бронемашина здатна перевозити до дванадцяти осіб.

Зауважується, що ця вся техніка дуже важлива, оскільки вона дасть можливість не тільки виконувати оперативні задачі, а також в разі потреби виконає функції медичної евакуації як цивільного населення, так і військовослужбовців.

Сили тероборони подякували Світовому конгресу українців і всім благодійникам за допомогу та внесок у спільну справу – перемогу України.

Нагадаємо, завдяки ініціативі Світового конгресу Українців Unite With Ukraine у тісній співпраці з Командувачем Сил територіальної оборони генерал-майором Ігорем Танцюрою для потреб захисників України було відремонтовано 30 військових вантажівок.

Також СКУ доставив 15 екскаваторів JCB 3CX для Управління сил підтримки Командування Сил територіальної оборони Збройних сил України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-