Завдяки ініціативі СКУ в Україну прибули 25 британських броньованих машин

Завдяки ініціативі СКУ в Україну прибули 25 британських броньованих машин

Фото
Укрінформ
Завдяки ініціативі Світового конгресу українців (СКУ) Unite With Ukraine до України прибули 25 британських броньованих машин FV103 Spartan і FV432, що вже вирушили в ті частини, де вони зараз найпотрібніші.  

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

«Цю закупівлю ініціював СКУ спільно з командуванням Сил територіальної оборони  ЗСУ в жовтні 2022 року», – заявив директор #UnitewithUkraine СКУ Андрій Потічний, який працює в Україні з початку березня 2022 року.  

«Наскільки мені відомо, це найбільша одночасна партія поставки броньованих і гусеничних евакуаційних машин міжнародною неурядовою організацією з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну», – сказав він. 

За словами офіцера командування ТрО Олександра Музики ця техніка надважлива, «оскільки вона дасть можливість не тільки виконувати оперативні задачі, а також виконає функції медичної евакуації як цивільного населення, так і військовослужбовців у разі термінової необхідності». 

«Зараз всі українці світу об’єдналися проти тої навали, яка існує сьогодні. Я хотів би висловити слова вдячності всім, хто підтримує та буде підтримувати Територіальну оборону!» –   подякував світовому українству Командувач Сил територіальної оборони ЗСУ Ігор Танцюра.  

Читайте також: Ініціативу Світового конгресу українців Energize Ukraine презентували в США

Загалом на пожертви людей та організацій з усього світу СКУ придбав двадцять п’ять броньованих машин, у тому числі дванадцять Spartan FV103, сім 432 APC, два 434 APC, один Spartan SPA8, один Spartan SPA017 та два FV104 Samaritan.   #UnitewithUkraine вже планує наступну глобальну збірку та аукціон для фінансування закупівлі ще 25 броньованих машин для евакуації персоналу. 

FV103 Spartan – це гусеничний бронетранспортер британської армії. Легка, швидка та маневрена машина, яка може перевозити до семи осіб. Міцний зварний алюмінієвий корпус з товщиною до 60 міліметрів цього БТР здатен захистити військових від уламків та великокаліберних куль.

FV432 з моменту своєї появи на озброєнні став найпоширенішим броньовиком, який використовувався для транспортування піхоти на полі бою. Ця бронемашина здатна перевозити до дванадцяти осіб. 

У СКУ зауважили, що в рамках своєї ініціативи #UniteWithUkraine було передано понад 40 000 000$ допомоги для ЗСУ. Збір коштів на підтримку України продовжується.

Нагадаємо, СКУ отримав почесну відзнаку від фандрейзингової платформи United24 Президента Володимира Зеленського як один з найбільших жертводавців 2022 року.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-