СКУ подякував голові Єврокомісії та закликав до прискореного членства України у ЄС

СКУ подякував голові Єврокомісії та закликав до прискореного членства України у ЄС

Укрінформ
Очільник Світового конгресу Українців (СКУ) Павло Ґрод зустрівся з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн після її виступу на спільній сесії парламенту Канади.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

«Від імені понад 20 мільйонів українців, які обʼєднані в СКУ в понад 65 країнах, ми дякуємо президенту фон дер Ляєн за її глобальне лідерство на підтримку українського народу. Підтримка з боку громадян ЄС і Канади була і продовжує бути критично важливою для допомоги тим українцям, які були змушені покинути свої домівки, і тим, хто захищає Україну і ЄС на передовій нищівної війни росії проти України», – заявив Ґрод.

Президент СКУ закликав ЄС розпочати переговори про вступ якнайшвидше цього року, визнаючи, що український парламент продовжує досягати вражаючих успіхів у прийнятті необхідного законодавства, пов’язаного з ЄС.

У СКУ зауважили, що у своєму потужному зверненні до парламенту Канади президентка Комісії ЄС закликала переслідувати росію за злочин агресії та засудила володимира путіна та його режим за «використання зґвалтування та сексуальне насильство як частину своєї «військової стратегії» в Україні».

Далі вона заявила канадським законодавцям напередодні Міжнародного жіночого дня: «Це не тільки війна проти України. Це також війна за права людини. Це війна за права жінок».

Нагадаємо, Урсула фон дер Ляєн підтримала Угоду про створення в Гаазі Центру із засудження російського злочину агресії та висловила солідарність з Україною та з розслідуванням Міжнародного кримінального суду жахливих злочинів проти людства та воєнних злочинів, що були скоєні російськими загарбниками проти населення України.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-