Фон дер Ляєн підтримала львівські угоди із притягнення росії до відповідальності

Фон дер Ляєн підтримала львівські угоди із притягнення росії до відповідальності

Укрінформ
Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн підтримала Угоду про створення в Гаазі Центру із засудження російського злочину агресії, яку сьогодні у Львові підписують учасники «Юридичного Рамштайну», та висловила солідарність з Україною та з розслідуванням Міжнародного кримінального суду жахливих злочинів проти людства та воєнних злочинів, що були скоєні російськими загарбниками проти населення України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Президент Європейської комісії оголосила під час відеозвернення до учасників львівської зустрічі.

«російські війська скоїли в Україні численні воєнні злочини, не жаліючи навіть дітей. росія має бути притягнута до відповідальності за ці жахливі злочини, путін має понести відповідальність. Ми маємо зробити все, що в наших можливостях, щоб привести злочинців до правосуддя», - наголосила Урсула фон дер Ляєн.

Вона окремо підкреслила, що Європейський Союз підтримує розслідування Міжнародного кримінального суду, а також створення цільового трибуналу для засудження російського злочину агресії.

Як вже повідомлялося, сьогодні у Львові відбувається міжнародна конференція United for Justice — «Об’єднані заради справедливості», яку ще називають «Юридичним Рамштайном», за участю вищого політичного керівництва країни.

Читайте також: Урсула фон дер Ляєн відзначила підготовку України до вступу в ЄС попри війну

Сьогодні ж у Львові Президенти України Володимир Зеленський і Президент Латвійської Республіки Егілс Левітс обговорили питання першочергових потреб української оборони, створення міжнародного трибуналу та євроінтеграційні питання.

До міжнародної коаліції зі створення майбутнього спеціального трибуналу для засудження росії за злочин агресії проти України вже приєдналися 29 держав.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-